Vidste du det om Spotify?

3’er Bimmer helt på strøm

(Foto: BMW)

Der findes mange, som elsker det klassiske BMW limousine design. Ikke mindst BMW 3’eren er populær, fordi den er nem at peppe op med stærkere motor og bredere fælge.

Problemet er blot, at ”treer bimmeren” kun fås med benzin- eller diesel-motor. Hvis man vil have en ren elektrisk BMW, må man hoppe over på den knap så klassiske, men meget kraftigere i4.

Og dog. For på billedet ser I den første BMW 3-serie sedan, der er 100 procent elektrisk under det velkendte karrosseri. Problemet er bare, at den splinternye BMW i3 eDrive35L udelukkende fremstilles og sælges i Kina.

Under huden ligger samme femte generation eDrive undervogn, som også findes i BMW IX3, i4 og iX. De sælges i Europa, men med andre karrosser.

Som alle andre BMW 3’ere er den første eldrecne baghjulstrukket. (Foto: BMW)

Den klassiske sedan med fire døre bliver også den første BMW 3’er med firmaets OS8 styresystem ombord, der bl.a. byder på en Digital Key funktion. Den gør det muligt at åbne og låse bilen ved hjælp af ejerens smartphone.

BMW’s nye elbil kommer med 281 hestekræfter (210 kW) på baghjulene og en accelleration til 100 kilometer på 6,2 sekunder.

Rækkevidden skal være 526 kilometer, hvilket er længere end standard BMW i4’eren. Batteriet på 70,3 kWh kan lades op til 80 procent på 35 minutter.

Den nye i3 eDrive35L er BMW’s sjette rene elbil. Ligesom konkurrenterne på markedet sigter den tyske bilfabrikant at skifte 100 procent til el i de næste 10 til 20 år.

BMW regner med, at elbiler vil stå for 50 procent af sit salg i 2030. Endnu hurtigere går det hos datterselskabet Mini, der skal producere sin sidste bil med benzin-motor i 2025.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vidste du det om Spotify?