Pc-skærmen er også tv

Dyson går i hovedtelefoner

(Foto: Dyson)

Alle kender vel Dyson for de karakteristiske turbine-støvsugere, der er blevet en milliard-forretning for den britiske opfinder.

Støvsugerne er sidenhen suppleret med luftfriskere, føntørrere og luftrensere, så vi kan have Dyson overalt i boligen. Vi manglede bare, at Dyson går i øret.

Bare roligt – det kommer nu. I går præsenterede Dyson nemlig sine første hovedtelefoner, der bærer navnet Zone.

Hvis du er ude efter hovedtelefoner, der er små og diskrete, går du helt forkert med Zone. Dyson nyheden fylder hele hovedet. Helt bogstaveligt talt.

(Foto: Dyson)

Det er, fordi Dyson Zone både er et sæt trådløse hovedtelefoner i Hi-Fi klassen – og samtidig en luftrenser, som man placerer som en maske foran munden.

Ideen er, at man slår to fluer med ét smæk: Man får god naturlig lyd af musik eller podcast i ørerne, samtidig med at man indånder ren luft i lungerne.

Man kunne mene, at Dyson var lidt sent ude med en personlig luftrenser – nu, hvor Corona pandemierne (forhåbentligt) er på retur.

Dyson svarer, at Zone har været under udvikling i seks år – altså længe før nogen drømte om, at verden skulle blive lagt ned af en Corona virus.

Man ligner en pilot fra et passagerfly, når man skal navigere igennem en by med Zone headsættet på. (Foto: Dyson)

For en sikkerheds skyld levner Dysons nye Zone plads til at et mundbind under headsættet. Man ved jo aldrig, om vi får en fjerde eller femte pandemi.

Indeni maske-delen sidder både mikrofoner til håndfri telefoni, flere luftfiltre og to blæsere, der sender renset luft ind i bærerens mund, næse og kølende på kinderne.

Dyson reklamerer med, at Zone nyheden er ”hovedtelefoner, der leverer ren luft og ren lyd.” Det må vi så tro på, indtil vi kan få lov til at prøve et sæt.

Specielt kan det være interessant, hvordan Dyson håndterer signal/støj-forholdet. Musik skal jo helst lyttes til så støjfrit som muligt, og hvordan klarer blæserne i Zone den opgave?

Den friske luft kommer susende fra hovedtelefonerne sammen med den gode musik eller stemmerne fra dem, man taler i håndfri telefon med. (Foto: Dyson)

Desuden skal Zone indeholde en aktiv støjreduktion (ANC) som mange andre gode hoved- og øretelefoner. Det lyder lidt som en selvmodsigelse i en luftrenser med motor.

Støjreduktionen kan indstilles i tre niveauer – Isolation, Conversation og Transparency. Conversation er nok den, de fleste vil bruge.

Den kan man både udløse med en knap på hørebøffen, via den medfølgende app til mobilen eller ved at vippe visiret ned fra munden. Så kobles filter-motorerne fra, og mikrofonerne aktiveres.

Tilsvarende har man fire niveauer af luftrensning til rådighed. En af dem er en Auto mode, hvor Zone vil bruge sine indbyggede accelerometre til at vurdere, hvor kraftigt der skal pustes luft ind på bærerens ansigt.

Luftfiltrene sidder som støvsugere i hovedtelefonernes ørekopper. (Foto: Dyson)

Selve filtrene sidder i øvrigt i ørekopperne, hvor de har mest plads. De puster så den rensede luft ned til mund og næse via tynde rør med diffusere på spidsen.

Dyson har anbragt filtre i to lag i Zone. Det ene er et kulfilter, der fanger forurening i luftform som f.eks., ozon, kvælstof-dioxid og svovl-dioxid. Det andet er et negativt ladet elektrostat-filter, der fanger små partikler som allergener og støv.

Endelig vil Dyson sørge for, at den medleverede app ikke kun kan bruges til at betjene Zone. Den skal også kunne levere opdaterede informationer om luftkvaliteten i den by, man færdes i.

I princippet vil man via sine hovedtelefoner kunne tjekke luftens renhed på sit kontor, i togkupeen, bussen eller baren. Så kan man justere sine Zone filtre derefter. God idé.

Dyson er begyndt at reklamere for sin sjove mix af hovedtelefon og luftrenser på sin danske hjemmeside. Der er dog ingen oplysninger om pris eller leveringsdato….

Dyson skulle igennem 500 prototyper, før designet på Zone heafsættet var på plads. (Foto: Dyson)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pc-skærmen er også tv