Pas på, hvis du har Android

Bekæmp støv med laser

(Foto: Dyson)

Britiske Dyson er kendt for at have revolutioneret støvsuger verdenen med utraditionelt designede apparater, der ofte indeholder den nyeste high tech.

Den position gælder det om at bevare, for konkurrenterne står ikke stille. De vil ikke have deres trofaste markeder stjålet af en smart og efterhånden meger rig brite, der også gør sig godt i luftrensere og hårtørrere.

Dyson tager et stort spring fremad med sin nye V15 Detect Cordless Stick Vacuum. Den ligner en typisk Dyson ledningsfri støvsuger, men rummer en del spændende hemmeligheder, man ikke lige kan se.

V15 bruger f.eks. af laserstråler til at opdage og indfange selv meget små støvpartikler, man ikke kan få øje på med det menneskelige øje, men desværre mærke i lunger og åndedræts-veje. Spørg bare astmatikere.

(Foto: Dyson)

Der er tale om en grøn laser-diode, der er placeret i 1,5 graders vinkel og præcist 7,3 mm over gulvet:

Lidt i stil med forlygterne på en bil lyser laseren området op lige foran støvsugerens rensehoved. På den måde afslører Dyson V15 alt støv på gulvet eller den overflade, den anvendes på.

Ifølge Dyson opdager V15 skjulte støvpartikler på helt ned til 10 mikron i størrelse. Det er en tusindedel millimeter.

Med en ekstra gimmick viser støvsugeren, hvor dygtig den er. Via en akustisk piezo-elektrisk sensor og et digitalt display kan man holde øje med, hvad V15 har suget op. Det er lidt som at have en avanceret metalsøger i dagligstuen.

Den grønne laserstråle afslører bittesmå støvpartikler, som det menneskelige øje ikke kan se. (Foto: Dyson)

Dyson nyheden har også en anden overraskelse: Nemlig en anti-filtre hår-skrue og tilhørende rensehoved med egen elmotor..

Skruen løser problemet med at fjerde hår fra sugebørsten. De bliver ganske ”drejet af”. Tilsvarende trækker en slags motoriseret kam med 56 tænder alle filtrerede hår af sugebørsterne.

Den nye V15 støvsuger bruger Dysons patenterede Hyperdymium motor, der har en suge-evne på 230 watt.

Motoren rummer en form for kunstig intelligens, så den automatisk tilpasser sin suge-evne til støv-niveauet i lokalet.

V15 indeholder et fem-dobbelt filter, der fanger selv de mest genstridige partikler i indsugnings-luften. (Foto: Dyson)

Det sparer strøm og sikrer, at der altid er rigelige kræfter til at dybde-rense alt fra tykke tæpper til hårde gulv-overflader.

Endelig skal jeg huske at fortælle, at Dyson V15 indeholder et fem-dobbelt filter, der fanger 99,99 procent af støvpartikler helt til 0,3 mikrons størrelse.

Dyson V15 Detect Cordless Stick Vacuum er netop lanceret på det amerikanske marked, hvor den koster 699 dollars, hvilket direkte oversat vil sige ca. 4.500 kroner.

Den officielle pris herhjemme og leverings-tidspunkt fremgår endnu ikke af Dysons danske hjemmeside….

Det er ikke småting, som Dyson indbygget i en håndholdt støvsugwr. (Foto: Dyson)

(Foto: Dyson)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på, hvis du har Android