Apple fordobler dansk datacenter

Omega ure til lavpris

Analoge armbåndsure er ikke ligefrem in i en tid, hvor alt er digitalt, og avancerede smartwatches er kommet pænt ned i pris.

Men selvfølgelig findes der er klientel til klassiske tidsvisere. Ellers ville alle smarture heller ikke have gammeldaws analoge urskiver som en fast del af deres udvalg.

Til gengæld kommer det nok som en overraskelse, at det ærværdige schweiziske luksus-mærke Omega vil sælge ure til Swatch-pris. Det vil sige meget billigt.

De nye ”MoonSwatch” ure skal tilmed sælges via Swatch butikker verden over. Til omkring 260 dollars stykket – ca. 1.800 kroner – hvilket er laaangt under, hvad man normalt skal betale for et Omega ur hos en urmager.

(Foto: Omega)

Navnet MoonSwatch kommer af, at nyheden er en tro kopi af Omegas berømte Speedmaster Professional  – Moonwatch – som blev båret af Apollo 11 astronauterne på menneskets første besøg på månen i 1969.

Der er tale om ægte Omega-ure – blot med lidt mindre dyre smådele indenbords. Urene er således hybride – ikke rent analoge. Men det er aktså Ikke billige kopier ude fra Østen, der var så udbredte for 40 år siden.

Man kan vælge mellem 11 forskellige modeller, der alle ligner – og er – Omega ure. Hver af modellerneer opkaldt efter planeter og andre astronomiske fænomener i vores solsystem.

Urkasserne er ikke fremstillet af rustfrit stål som de fleste Omega’er. I stedet bruges et såkaldt Bioceramic materiale, der består af 2/3 keramik og 1/3 genbrugt støbe-olie.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ve’ det. De nye lavpris-Omega’er fra Swatch ligner de dyre til forveksling. (Foto: Omega)

Urremmene er af velcro kunststof, men til gengæld af en holdbarhed som Omega beskriver som ”i klasse med en ægte rumdragt”.

Omega er åbenbart på udkig efter et nyt og yngre publikum til sine ure. Derfor har man banket på hos Swatch, der er et casual street brand for de modebevidste. De to mærker har samme ejer.

”MoonSwatch” kollektionen vil blive sat til salg i et begrænset antal Swatch forretninger fra den 26. marts. I løbet af kort tid vil urene dog blive tilgængelige i alle autoriserede Swatch butikker verden over.

Det bliver spændende at se, om dette nye initiativ kan få den schweiziske ur-industri på ret køl igen. Den har som bekendt sovet i timen med smartwatches. De findes i dag, men er alt for dyre i forhold til markedets store som Apple, Samsung og Huawei.

Resultatet er, at Apple alene sælger flere Watches på et år end hele den berømte schweiziske ur-industri til sammen….

(Foto: Omega)

(Foto: Omega)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple fordobler dansk datacenter