Gamer bærbar, man kan betale

Her er de største mobil-lande

(Foto: Creative Christians / Unsplash)

Danmark er et af de lande i verden, hvor mobiltelefoner er mest udbredt. Vi er også et af de folkefærd, der køber forholds-mæssigt flest smartphones i de dyre klasser.

Til gengæld kommer Danmark ikke i nærheden af toppen, når det gælder antallet af smartphones i verden.

Dér skal vi helt hen til andre steder af kloden, viser en ny oversigt fra analyse-firmaet Newzoo. Da skal vi kigge på Asien, hvor halvdelen af verdens otte største smartphone lande ligger.

Ikke overraskende ligger Kina suverænt nummer ét med næsten en milliard smartphone brugere i 2021. I landet, der producerer flest mobiltelefoner i verden, har 954 millioner af den lokale befolkning også selv en smartphone i lommen.

(Infografik: Statista.com)

Verdens næst-største land målt i befolkning ligger også nummer to i mobiltelefoner. Ligesom det ligeledes fattige Indonesien – nummer fire i verden – har Indien haft glæde af, at man i dag kan købe ok smartphones til meget små penge.

USA, der gerne vil prale af at være mobiltelefonens hjemland, har under en tredjedel så mange smartphones tændt som Kina.

Det er den logiske grund til, at Apple satser så stærkt på det kinesiske marked. Og med succes:

I fjerde kvartal af 2021 var iPhones det mest solgte mobilmærke i Kina – foran kinesernes egne giganter som Xiaomi, Huawei, Motorola, ZTE, Vivo, Honor, OPPO, Realme og OnePlus…

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gamer bærbar, man kan betale