Berømt robothund i nyt kuld

Chrome er altdominerende

(Foto: Google)

Google har nogle steder, hvor firmaets software ganske enkelt ikke er til at vælte af pinden. Så sikker sidder Google i sadlen i denne verden.

Det gælder først og fremmest i styresystemer til mobiltelefoner, hvor Android og iOS deler markedet mellem sig – med Android som den fire gange større af de to.

Det gælder bestemt også Google Maps og i Google søgemaskiner på internet. Nu om dage søger man jo ikke længere online – man googler.

En næsten lige så misundelsesværdig markeds-position har Google erobret i browsere til computere, smartphones og tv.

Googles Chrome browser har været verdens mest populære i efterhånden adskillige år. Med en andel af 60 procent på alle laptops og desktops er der ingen af de konkurrerende browsere, der kommer blot i nærheden. Ingen af dem når nemlig over 10 procent hver for sig.

Ifølge de nyeste analysetal fra Statcounter begynder tre rivaler imidlertid at kæmpe tættere og tættere:

Til gengæld er Apple truet hårdt i sin andenplads til Safari browseren. Det er Microsoft, hvis Edge har indhentet Safari, fordi Edge også fås til Mac computere.

Microsofts Edge browser binder frem på laptops og desktops, men er helt usynlig på mobiiltelefoner. (Foto: Microsoft)

De seneste tal fra januar 2022 placerer Safari på en andenplads på pc’er med 9,84 procent. Lige efterfølger Microsoft Edge med 9,54 procent og Firefox med 9,18 procent. Den norske Opera browser kommer halsende bagefter med tre procent.

Kigger vi over på alverdens smartphones, er Chrome lige så dominerende som på pc’er – nemlig med 63 procent.

Her er Safari dog meget stærkere – 26,7 procent – fordi den har hele det store og lukkede iPhone marked til sin fordel. Den tredje-største browser på mobiler er Samsungs med 5,2 procent.

Microsoft Edge er den nyeste af de nævnte browsere. Den blev lanceret i 2015 for at afløse den legendariske, men forældede Internet Explorer.

Edge kom som standard browser på Windows 10, men kunne i første omgang ikke overbevise masserne.

Microsoft gav Edge en ny chance tidligt i 2020, hvor den var placeret på samme software-motor som Google Chrome og derfor også kompatibel med en af sine ”fjender.”

Det gik meget bedre, og mon ikke Edge når målet 10 procent her i foråret? Til gengæld er det ikke lykkedes for Microsoft at få en fod indenfor med Edge på mobiltelefoner, selvom browseren fås gratis til både Android og iPhone….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Berømt robothund i nyt kuld