Rens skoene smart

Internet er i bevægelse

(Foto: Windows / Unsplash)

Folk sidder ikke længere fast ved skrivebordet og pc´en, når de går på internet. Det sker i bevægelse: 57 procent af all internet trafik blev i 2021 skabt på mobiltelefoner.

Denne trend er ingen overraskelse, eftersom smartphones er overalt og efterhånden ligger i lommen på næsten alle danskere.

Mere forbløffende er nok at se, hvor store forskelle der er på udbredelsen af den mobile webtrafik i de forskellige dele af verden.

Således hører europæerne til de mennesker, der har sværest ved at undvære deres laptop eller desktop pc til at gå på internet. Det gør 53 procent af os – altså over halvdelen – viser nye tal fra Statcounter.

Kun folk I Oceanien – det vil bl.a. sige Australien og New Zealand – holder endnu mere fast ved den traditionelle pc som deres primære adgangs-kanal til webben.

Nemlig 57 procent. I USA er det også over halvdelen – 51 procent – mens afrikanerne befinder sig i den helt modsatte ende. Her går næsten 70 procent af befolkningerne næsten udelukkende online via mobilen.

(Infografik: Statista.com)

Det har selvfølgelig sine årsager: Kun få afrikanske lande har en kabel-baseret infrastruktur med fiber og kobber, som vi kender det fra Danmark og Vesteuropa.

Kablerne ville være alt for dyre at lægge i de fattige lande med store geografiske afstande. Derfor er Afrika hoppet direkte på det mobile internet. Også fordi smartphones i dag kan købes til meget lave priser.

Den anden forklaring er, at mobile apps er blevet udbredt meget hurtigt på det afrikanske kontinent. Det gælder bl.a. betalings-apps, der ikke kræver en bankkonto i traditionel forstand for at klare sine daglige betalinger.

Mobilbrugere er til gengæld mere konservative, når det gælder valget af browser til at navigere på internet:

I 2021 var 63 procent af al web-trafik genereret af Googles Chrome browser, mens Apples Safari app stod for 25 procent.

Til gengæld har verdens største smartphone-mærke – Samsung – svært ved at overbevise sine købere til at bruge firmaets egen browser. Kun seks procent af verdens mobile internet trafik kom sidste år via Samsungs Internet app….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rens skoene smart