Lad os få 5G så hurtigt som muligt

Her er de mest udbredte passwords

Hitlister er populære, og de bliver lavet på alle mulige emner. Fra de mest hørte musik-numre, over bedst sælgende biler til de mest anvendte passwords og kodeord.

Den sidstnævnte liste er nok den vigtigste, for det er den, man kan komme mest galt afsted med. Kodeord er svære at huske. Især når man har mange steder, man bruger dem – og helst skal have forskellige passwords, der udskiftes meget jævnligt.

Selvom det lykkes at skabe et ok kompliceret kodeord, som man oven i købet selv kan huske, kan man desværre aldrig føle sig sikker.

Dygtige cyber-kriminelle bruger i dag avanceret software, hurtige computere og såkaldte ”bots”, der prøver et stort antal populære passwords på en modtager, indtil der som regel er fangst kort efter.

(Infografik: Statista.com)

Sikkerheds-specialisterne fra SplashData måler løbende på anvendte passwords på internet og samler sin viden i databaser. Hvert år udsender SplashData så hitlister over de allermest anvendte kodeord.

Den nyeste liste viser, at folk ikke er blevet klogere gennem tiden. Kodeordene ”1234567” og ligger f.eks. helt i top år efter år. ”qwerty” er til gengæld hoppet fire pladser frem til position som nummer to.

Kodeordet ”iloveyou” har været meget trendy i de senere år, mens ”sunshine” havde et kortvarigt liv på hitlisten i 2018….

(Indledningsfoto til artiklen:  Dan Nelson / Unsplash)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os få 5G så hurtigt som muligt