Lille Apple bliver billigere

Google størst i browsere

Når folk siger Google, tænker de fleste straks på søge-maskinen af samme navn. Faktisk er den så udbredt i vores sprog i dag, at man ikke søger på internet længere – man googler da.

Men Google er skam meget andet end søgemaskinen. Det er også Android – verdens mest udbredte styresystem til smartphones – og Google har såmænd også erobret tronen som klodens mest populære browser.

Googles Chrome er tilmed en suveræn nummer ét på både smartphones og tabletsd, på desktop pc’er – og målt på det totale marked for internet browsere.

Det viser de seneste nye tal fra analysefirmaet StatCounter- Tallene gælder udbredelsen af browsere i juni måned – og er altså helt nye og friske.

Alle bruger browsere på deres pc, tablet eller smartphone. Langt de fleste bruger Chrome.

Mest imponerende historisk set er Chromes succes på desktop pc’erne. Indtil 2012 var det Microsofts sikre domæne. Internet Explorer kunne ikke væltes af pinden – troede man.

Det lykkedes aldrig for Mozillas Firefox at slå Microsoft, og Chrome tog den globale andenplads i 2011. Fra året efter har Chrome været nummer ét, men aldrig før med en suveræn føring som i juni.

At Chrome også dominerer blandt smartphones og tablets overrasker mindre. Google lægger jo Chrome på alle mobiler med Android styresystemet på – og det er hundreder af millioner hvert år.

Chromes markedsandel på smartphones og tablets var i den seneste måned på over 47 pct. Safari, der er standard browseren på alle Apples iPhones og iPads, nåede en markedsandel på 21 pct.

At Chromes andel af smartphones og tablets ikke er lige så stor Androids (ca. 84 pct), kan skyldes, at smartphone og tablet ejere vælger at bruge andre browsere på deres maskiner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille Apple bliver billigere