Sov ikke med din oplader

Sony Walkman lever igen

 

 

(Foto: Sony)

Det er godt nok sjældent, at man nu om dage støder på rene musik-afspillere.

De havde deres storhedstid for 20-30 år siden med Sony Walkman og senere med Apple iPod, lige inden iPhone tog verden med storm.

I dag kommer musikken som streaming fra mobiltelefonerne. Kun inkarnerede Hi-Fi entusiaster bruger rene musik-afspillere som dem fra Astell & Kern eller – altså Sony.

Lidt overraskende giver Sony nemlig det legendariske Walkman navn comeback i to nye musik-afspillere i den absolutte luksus-klasse.

(Foto: Sony)

Det må de være, når de koster henholdsvis 12.000 og 30.000 kroner. Dyrere end selv topklasse smartphones, og så kan walkmænnerne ikke engang bruges til at tale i telefon i eller til at tage billeder med. Kun spille musik.

Ved første øjekast kan Sonys nye Signature Series Walkman NW-WM1ZM2 og NW.WM1AM2  godt lige mobiltelefoner.

De har nogenlunde samme størrelse og også et display. De kører også med Android og Wi-Fi, så man kan streame musik via internet.

Forskellen ser og hører man, når man tænder for de nye Walkmans. Deres lydkvalitet ligger langt over mobiltelefonernes, og åbner man dem, ser man kun lutter diskrete komponenter – se foto.

Den ser ikke ud af meget – Sonys musikafspiller til 30.000 kroner. Det er de indre kvaliteter, der tæller. (Foto: Sony)

Ikke noget med integrerede kredse og processorer, der fuldstændig dominerer mobiltelefoner for at spare penge og plads.

Alt i de nye Walkmænd oser af kvalitet:

Stellet i den kostbare NW-WM1ZM2 er f.eks. fremstillet af et ægte guldbelagt chasis i iltfri kobber (OFC), der skal give et klokkerent lydbillede.

Formentlig kan elite-walkmanden spille alle – eller i hvert fald de fleste – streaming-tjenester sønder og sammen. Men ok – andet kan man vel ikke forvente til 30.000 kroner.

Lillebror NW-WM1AM2 må nøjes med et chassis i aluminium, der er meget solidt og kan tåle både elektrisk støj og fysiske stød. Derfor er den nok bedst velegnet til bærbare formål.

Sony har nogle tunge Hi-Fi drenge siddende i deres laboratorier i Japan. De har fået lov til at lege med de nye musik-afspillere, uden at regnskabs-controllerne har hængt over nakken på dem med kost-kalkuler.

Walkmænnerne indeholder bl.a. en ren digital S.Master HX forstærker, der er samlet med blyfrie lodninger for at undgå det mindste tab i signalgangen. Desuden er kondensatorer hånd-udvalgte og fin-indstillede, så de har højst mulig kapacitans og minimal modstand.

Sony regner med, at køberne af moderne Walkmænner også ofrer en mindre formue på en hovedtelefon af meget høj kvalitet – naturligvis helst Sonys egen.

Al elekktronikken i Sonys nye Walkman er fremstillet i diskreta kvalitets-komponenter. Ikke noget med billige integrerede kredse. (Foto: Sony)

På den dyre NW-WM1ZM2 forbindes de med tykke Kimbler kabler til forstærkerdelen. På NW-WM1AM2 foregår det via OFC-kabler med lav modstand og flot kanal-separation.

Begge musik-afspillere integrerer en DSD Remastering Engine, hvor PCM-lyd – Pulse Code Modulation – forvandles til en digital strøm (DSD) på 11,2 MHz.

Har man musik-materiale liggende i knap så suveræn lydkvalitet, kan Walkmænnerne skalere filer på i real tid, så konverteringen slet ikke kan høres.

De nye musik-afspillere leverer naturligvis musik i High Resolution, og den kan man hente både via streaming, download eller lagre den på selve Walkmanden.

Sony forventer naturligvis, at man køber et sæt af firmaets dyre og fremragende hovedtelefoner til sin nye Walkman. (Foto: Sony)

Til det formål kommer Sony NW-WM1ZM2 med 256 GB intern hukommelse og NW-WM1AM2 med 128 GB. Begge kan udvides med microSD memory-kort.

Betjeningen foregår via touch-skærme på 5,0 tommer. Batteriet klarer op til 40 timers musik i ekstrem høj 96 kHz FLAC kvalitet.

Priserne har jeg gentaget et par gange. Nu mangler jeg så lige at fortælle, at I har frem til april, hvor moderne tiders luksus-walkmænner lander i udvalgte danske butikker….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sov ikke med din oplader