Rejsegrammofon anno 2019

Verdens bedste lomme-kamera?

Det er langt fra alle mennesker, der er gået over til smartphones som deres primære foto-apparat. Mange holder sig stadig til ”rigtige” kameraer – og ikke kun store og komplicerede spejlrefleks modeller.

Sony har f.eks. succes med sine små ultra-kompakte RX100 kameraer, der bringer professionel kvalitet i et format, som ikke er større end moderne smartphones.

Det er kun et år siden, at Sony imponerede med sin RX100 VI model, der bl.a. bød på en rasende hurtig og præcis autofokus. Nu mener Sony imidlertid, at tiden er inde til en version VII allerede med yderligere lækkerier ombord.

Sony RX100 VII har en smart billedsøger, der kan klappes op.

Grundlæggende ligner generation seks og syv af RX100 hinanden meget i det ydre. Begge kameraer har f.eks. en 24 til 200 mm tele-zoom fra Zeiss. Den er meget bedre end, hvad selv de mest avancerede mobiltelefoner kan diske op med. I hvert fald indtil nu.

Nyt er til gengæld en indbygget mikrofon, der er god at have, hvis man bruger Sonys lille fotokamera til video. Det skal nyheden også være god til. Video indspilles med 4K HDR kvalitet, hurtig autofokus og SteadyShot teknologi til at holde billederne rolige.

Sony har samtidig valgt RX100 VII til at præsentere firmets nye ”Single Burst Shooting Drive Mode”. Det lyder kompliceret, men dækker over, at kameraet kan op tage syv still-billeder i slow motion ved 90 billeder pr. sekund – med kun et enkelt tryk på udløser-knappen.

Det lille lommekamera har en utrolig hurtig autofokus og et 24 til 200 mm teleobjektiv fra Zeiss,

Billed-sensoren er Sonys egen Exmor RS på 20 megapixel (MP). Det lyder ikke af så meget, når de nyeste smartphones har sensorer på 48 MP. Men her skal man huske, at sensoren i Sony kameraet er fysisk meget større – en hel tomme i diameter – og den er fremstillet af CMOS.

Sammen med en dedikeret Bionz X billed-processor sikrer det fotos af en højere kvalitet, end de fleste mobiler kan levere. Processoren kan foretage 60 kalkulationer i sekundet, hvilket bringer den på niveau med Sonys professionelle A9 niveau.

Sony RX100 VII kommer i handelen i august. Prisen ligger på niveau med dyre smartphones – nemlig 10.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejsegrammofon anno 2019