Her er HP’s Zoom pc

Philips Hue hygger udendørs

(Foto: Signify)

En pæn stor del af os danskere har brugt penge på at få installeret hele – eller som regel – dele af det intelligente hjem i vores bolig.

De fleste har taget første skridt med klog belysning som f.eks. Philips Hue. Derefter er der kommet internet-forbundne termostater, alarmer, stemme-styrede højttalere og måske lysstyrede persienner.

Langt det meste af den ”intelligente” udvikling er foregået inde i boligen. Derfor synes Signify, der fremstiller Hue belysning under Philips navnet, at 2022 må være året at flytte klogskaben udendørs.

Det sker med de nye Philips Hue væglamper plus Calla Bollard lamperne, der placeres i jorden:

For begge gælder, at de er kompatible med de mest udbredte økosystemer til det smarte hjem: Det vil sige Apple HomeHit, Google Home, Amazon Alexa og Samsung SmartThings.

Til gengæld er det mærkeligt, at Signify og Philips ikke nævner noget om den nye fælles Matter -standard, der skal gøre det muligt at bruge smarte enheder af forskelligt fabrikat i samme bolig.g

Den nye Philips Hue Inara Filament væglampe lægger sig op ad det klassiske design, man ser på utallige danske huse. Indholdet er dog hypermoderne.

(Foto: Signify)

Elpæren sidder tydeligt fremme, hvilket ikke kun giver bedre lys end, når den sidder indkapslet. Det fremhæver også den særlige Filament-type pære, som mange godt kan lide som hygge-belysning indendørs.

I udlandet kommer også to andre Hue væglamper – Resonate og Lucca – men de ser ikke ud til at lande i danske butikker lige nu. Her kommer Hue Inara i varianten sort fra den 8. februar til 749 kroner.

Den anden Philips Hue nyhed ”plantes” i jorden og kan f.eks. fungere som en mere lysstærk og stabil udgave af de populære solcelle havelamper.

Den nye Hue Calla fremtræder i rustfrit stål og er 25 centimeter høj. Prisen er 1.049 kroner fra den 8. februar.

Calla hører til Philips’ lavvolt-serie, som er let at sætte op og udvide. Man skal blot bruge det medfølgende forlængerkabel. En elektriker er ikke nødvendig.

Til gengæld skal man huske, at alle Philips’ smarte lys-løsninger kræver en Hue Bridge i centrum, der koster ca. 450 kroner. Dertil kommer Hue app’en på ens smartphone.

Hue Bridge er både hub og hjerne, der sørger for at udnytte de enkelte lyskilders særlige egenskaber. Hver Bridge kan håndtere op til 50 Hue lamper, hvilket burde være tilstrækkeligt for de fleste boliger.

Endelig oplyser Signify, at der kommer nye lyseffekter i Philips app’en. To af dem er ”Candle” og ”Fireplace”m der efterligner den blide glød fra levende lys og en hyggelig pejs….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er HP’s Zoom pc