Chromebook næsten på højkant

Projektoren til overalt

(Foto: Samsung)

Video-projektorer er et voksende marked, fordi mange mennesker ikke bryder sig om at have en stor tv-skærm hængende på væggen. Specielt, når den ikke er i brug og ofte bare en sort firkant at kigge på.

Udviklingen hos projektorerne kører i to retninger: Den ene er ”beamere”, som kan placeres helt op ad væggen og alligevel blæser enorme billeder op. Den anden er små bærbare projektorer, som man kan tage med overalt. Rundt i huset, med på camping osv.

Samsungs nye Freestyle hører til kategori numero to og er samtidig en af de mest fleksible af slagsen, som jeg har set indtil videre.

Freestyle vejer kun 830 gram og kan på grund af sit rørformede design og en 180 graders stander bruges stort set overalt.

Freestyle kan blæse billedet oppefra og ned på gulvet. (Foto: Samsung)

Man kan blæse video-billedet eller skærmen fra en laptop og spillekonsol op i 30 til 100 tommer på stort set alle overflader. Ned på en bordflade eller gulvet, på en væg eller et lærred – ja sågar op på loftet. Så kan man ligge ned på sin seng og se filmen køre på ”himlen” over sig.

Samsung har udstyret Freestyle med både auto-fokus og automatisk niveau-regulering, så billedet hele tiden står skarpt og vinklet korrekt.

Hvis man vil bruge Freestyle undervejs, fås den nye projektor både med en vandtæt taske og et bærbart batteri.

Separate højttalere er ikke nødvendige, fordi Samsung har indbygget 360 graders rundstrålende lyd i selve enheden. Højttalerne omfatter bl.a. en passiv bas-enhed,

Freestyle kan også blæse billedet op i loftet. (Foto: Samsung)

Ifølge Samsung kommer Freestyle med meget af den moderne teknologi, man kender fra firmaets smart-tv.

Dertil kommer et par ekstra legesyge effekter: F.eks. kan man bruge den gennemsigtige linse-kappe på en måde, så projektoren fungerer som hygge-belysning eller disko-lys til den musik, man lytter til.

Freestyle kan arbejde med Samsungs apps til streaming-tjenester og er kompatibel med både Android og iPhone / iPad. Via de indbyggede ”far-field” mikrofoner kan man tilmed betjene projektoren trådløst via smartphone assistenter fra Google, Apple og Samsung.

Samsung venter, at Freestyle lander i danske butikker til foråret. Prisen er endnu ikke klar, men jeg kan fortælle, at nyheden skal koste 899 dollars i USA. Det er ca. 6.000 kroner….

(Foto: Samsung)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chromebook næsten på højkant