God tv-lyd til fornuftig pris

Ny Tesla rival lander næste år

(Foto: Nio)

Tesla er klodens mest solgte elbil, og stifteren af bilmærket er i dag en af verdens rigeste mænd. Derfor er Tesla vel ret oplagt at kopiere.

At det ret nye kinesiske bilmærke Nio har Tesla som forbillede, er ikke til at overse. Nios første ET7 model fra sidste år ligner Teslas store Model S til forveksling, og Nios helt nye ET5 skal helt klart konkurrere med den mindre Tesla Model 3.

Nio har netop præsenteret ET5 på det kinesiske marked, men det varer nok ikke længe, inden den ruller ud på det europæiske gader og veje.

Nio sælger allerede sine biler på det norske marked, hvor der er flere elbiler pr. indbygget end i noget andet land.

(Foto: Nio)

Danmark står i Nios planer til at åbne i 2022 – sammen med Sverige, Tyskland og Holland. Den nye ET5 skal lande i september næste år.

Selvom ET5 er mindre i både størrelse og pris, skal den kinesiske elbil levere lige så imponerende specifikationer:

Køber man versionen med 75 kWh batteri, skal rækkevidden være 550 kilometer. Ofter man penge på det dyrere 150 kWh batteri, skal man kunne køre tæt på 1.000 kilometer, inden man skal finde en ladestation. Begge rækkevidder er målt med Kinas egne test-procedurer – ikke de europæiske.

Nio ET5 kommer med den nyeste teknologi til hurtig opladning og autonom kørsek, selvom sidstnævne først skal godkendes i EU og Danmark, før de bliver aktiveret.

(Foto: Nio)

Med bilen følger et sæt Augmented Reality (AR) briller, der kan projicere en virtuel skærm op foran bilistens øjne svarende 201 tommer på seks meters afstand.

Hvad trafik-myndighederne siger til den slags i Europa, må vi se i de kommende år. Vi vil dog få mange flere AR-eksempler at se i nye bilmodeller.

Mercedes er således langt fremme på dét punkt. Skulle Apple komme med sin egen elbil, får AR en vigtig rolle. Den kan f.eks. bruges til at vise vejen foran bilen meget tydeligt selv i tåge eller snevejr.

Danske priser for Nio ET5 er nok for tidligt at gætte på. Meget vil komme an på, om den danske regering beslutter sig til at støtte elbiler lige så aktivt, som vores nabolande Norge og Tyskland gør det.

På det kinesiske marked skal Nio ET5 koste fra 328.000 yuan. Det svarer til ca. 350.000 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God tv-lyd til fornuftig pris