Asus går i køkkenet

Se DR’s tv-serier i din elbil

(Foto: Polestar)

Der er efterhånden ingen grænser for, hvor man kan streame sine tv-serier, film og musik. Tv-apparatet naturligvis, pc-skærme, mobiltelefonen, tablets – ja selv smartwatches i teorien, selvom det nok vil være begrænset, hvad man kan se på det bette display.

Det næste sted er bilen, hvor instrument-panelet efterhånden er domineret af digitale skærme i stadig mere imponerende størrelser.

Bilernes displays skal i første omgang bruges til at videregive informationer om køretøjets tilstand, trafik, navigation. Samtidig bruges de til at styre underholdningen med streamet musik, internet osv.

Tv i bilen er som sådan ikke noget nyt. Flere bilmærker tilbyder det. Men at man ligefrem kan se sine velkendte DR programmer, mens man er undervejs på gader og veje, er usædvanligt.

Den mulighed kommer nu i de svensk-kinesiske Polestar 2 elbiler. De indeholder en skærm, der også er fin til at se tv på. 11 tommer er på størrelse med en velvoksen tablet.

Meget apropos kalder Polestar sin nye feature for DRTV. Den er en del af elbilens Video Player, som bygger på Googles Android Automotive styresystem.

DR’s indhold af tv-aviser, film, shows, dokumentarer, tv-serier og børne-programmer har så nu fået hjul på. Dog ikke roterende – kun stillestående.

Polestar har nemlig sørget for, at tv-streamingen kun kan foregå, mens bilen er parkeret. En detalje, som politi og Rådet for Sikker Trafik nok er glade for.

I Polestar 2 elbilen kan man nu se streamet tv fra Danmarks Radio. (Foto: Polestar)

Bilistens opmærksomhed skal være på vejen foran ham eller hende – ikke på en skærm, der viser politikeres diskussioner i DR2’s ”Deadline” eller genudsender gamle ”Morse” krimier.

Selve Polestar elbilerne er mindst lige så spændende som, at man nu kan se streamet DR TV inde i dem.

Polestar er en luksus- og sports-aflægger af Volvo og kinesiske Geely. Virksomheden har hovedkvarter i Göteborg, men får sine biler bygget i Kina.

I Danmark har Polestar sit hovedkvarter i Herlev og sin første Polestar Space flagskibs-butik i København. Desuden er der åbnet mindre Destinations i Nærum Vallensbæk, Vejle, Aarhus og Aalborg.

Polestar producerer i øjeblikket to højt-ydende sportsvogne:

Polestar 1 er en hybrid GT med kulfiber karrosseri og 609 hestekræfter. Den rent elektriske rækkevidde er på 124 kilometer. Den udgår af produktion med udgangen af 2021.

Polestar 2 er helt elektrisk og fås i tre varianter med én eller to elmotorer ombord. Topmodellen har 408 hestekræfter.

På vej er Polestar 3, der er en højt-ydende SUV på elbasis.

Endelig arbejder Polestar på fremtidsbilen Precept, der skal vise vejen til markedets første ægte klima-neutrale personbil….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asus går i køkkenet