Vi handler online hver uge

LG bliver gartner

(Foto: LG)

 

Nu, hvor LG ikke længere fremstiller mobiltelefoner, kan den sydkoreanske elektronik-gigant koncentrere sig om at udvikle endnu bedre tv-skærme, hårde hvidevarer, tv-højttalere osv.

Der er også blevet tid til lidt mere utraditionelle ting som f.eks. et digitalt styret hjemme-gartneri. Det henvender sig til de mange, der ikke har en egen have eller altan – eller som ikke synes, at supermarkedernes grøntsager er friske nok.

Disse stue-gartnerier har jeg set – de fleste af dem som iværksætter projekter – men LG er den første af de helt store fabrikanter, som vil hjælpe sine kunder med at gro grøntsager og krydderier i deres og kontorer.

Den grønne nyhed hedder LG Tiiun, hvilket betyder at ”spire” på koreansk. Den har været til salg i Sydkorea i et stykke tid, men gør snart sin internationale debut på den amerikanske CES 2022 messe i januar.

(Foto: LG)

Tiiun er på størrelse med en vaskemaskine eller et mindre køleskab. Den har to hylder, der hver har plads til seks potter med planter i. Potterne rummer gro- og spirejord samt huller til vanding og gødning.

Det hele styres via LG’s mobile ThinkQ app med kunstig intelligens.App’en holder øje med hver plante i Tiiun og sørger automatisk for vanding, temperatur og naturligt varierende lys inde i skabet.

Med en glasdør kan Tiiun brugerne holde øje med deres planters fremskridt, tjekke eventuelt ukrudt og fjerne skadedyr. Under de optimale vækst-forhold skal man kunne høste grøntsager efter kun fire til otte uger.

LG har ikke afsløret, hvad Tiiun skal koste i Europa, eller om planteskabet overhovedet kommer til Danmark. Hjemme i Sydkorea koster nyheden 1,49 millioner won, hvilket svarer til ca. 9.000 kroner….

Det app-styrede Tiiun skab kan f.eks. sættes til at give planterne en dråbe otte gange i døgnet. (Foto: LG)

(Foto: LG)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi handler online hver uge