Få dine AirPods skræddersyet

Robotten hjælper Rasmus

(Foto: TDC Net)

En ny og avanceret 5G robot gør det nu muligt for en 13-årig skole-elev i Herlev at deltage aktivt i livet i skoleklassen og i frikvartererne, selvom en medført lunge-sygdom forhindrer ham i at forlade sit hjem.

Rasmus Dalsten har nemlig i et halvt år prøvekørt den dansk-udviklede Fable robot, der giver ham helt nye muligheder for at kommunikere med verden.

Derhjemme sidder Rasmus med en tablet eller en laptop og en ”live” video-forbindelse til skolen. På hans plads i klasseværelset siddert Fable robotten med en moderne 5G telefon.

Handicappede Rasmus sidder derhjemme, men kan deltage i skolelivet via sin laptop og Fable robotten, der er hans digitale”stand-in i skolen. (Foto: TDC Net)

Selve Fable robotten er på størrelse med en teddybjørn, og klasse-kammeraterne kan derfor tage Rasmus med overalt, hvor de bevæger sig i skolen. Robotten har hjul, så den kan også selv køre rundt.

Selve robotten fungerer som Rasmus’ øjne, ører og stemme. Via en app på sin tablet kan han fjernstyre Fables bevægelser, ændre fokus på kameraet, dreje robottens hoved osv.

Alt foregår i ”real time”, så Rasmus fungerer som en almindelig skoleelev, selvom han rent fysisk sidder flere kilometer væk fra klasseværelset. Han kan sågar deltage i diskussioner.

5G forsøget er kommet i stand via et tæt samarbejde mellem TDC Net, danske Shape Robotics og Ericssons og TDC’s fælles 5G Innovations Center.

Fable Connect robotten kan futte rundt i skolegården, som var den en fjernstyret hundehvalp. (Foto: Shape Robotics)

De tre virksomheder fortæller, at forsøget har bevist mulighederne i at bruge robotter som del af det nye 5G mobilnet.

Det er så hurtigt, at store mængder data flyttes på ingen tid. En nødvendighed, når en robot skal bevæge sig nærmest levende og uden forsinkelser.

Shape Robotics med base i Farum sælger i øvrigt den lille Fable Connect robot for 2.395 kroner ekskl. 5G telefon….

I skoleklassen kan eleverne kommunikere med Rasmus via robotten, som om han sad ved siden af dem. (Foto: TDC Net)

(Foto: Ericsson)

 

 

 

 

 

 

https://www.shaperobotics.com/da/vare/fable_connect?gclid=CjwKCAjwoP6LBhBlEiwAvCcthIdwc7rRCGoVunsyU13YBilmnlGtrYHz7c6hm1-ST3n8hDksuNAq6hoCsTsQAvD_BwE

 

https://www.ericsson.com/en

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få dine AirPods skræddersyet