3 tæt på målet

IKEA spiller med Spotify

(Foto: IKEA / FCC)

For en måned siden lancerede tjeneste Spotify sin nye ”Tap” feature, der gør det meget nemmere at betjene streamet musik på bærbare gadges.

I første omgang blev Spotify Tap ”knappen” præsenteret på trådløse øretelefoner fra bl.a. Jabra, Samsung, Bose og Microsoft.

Nu ser det så ud til, at IKEA bliver først med Spotify Tap på højttalere. Det bliver på den nye Vappeby højttaler, der mest af alt ligner en lampe, man kan bruge både inden- og udendørs.

IKEA har allerede en håndfuld trådløse Vappeby højttalere med Bluetooth, men de har er altså traditionelt boks-design og kan kun spille musik. Den nye har også en elpære indbygget og er samtidig vandtæt efter IP65 skalaen.

Det må betyde, at den f.eks. kan placeres ude på terrassen, hvor den kan sørge for den musikalske baggrunds-underholdning, mens man selv griller sin aftensmad, nyder solnedgangen men drink i hånden eller hygger sig med sin familie og venner.

(Foto: IKEA / FCC)

Det specielle ved Spotify Tap funktionen er, at den lynhurtigt kan fortsætte den musik, man spillede, indtil man slukkede for streamingen.

På øretelefonerne skal man blot trykke – ”tappe” – på et betjeningspanel, mens IKEA Vappeby tilsyneladende får en rigtig knap til formålet.

Højttaleren har også en knap til at styre elpærens lysstyrke – 100 procent, 50 procent og sluk. Andre knapper bruges til Bluetooth parring og til volumen kontrakt. Trykker man på sidstnævnte, kan musikken sættes på pause, play eller genoptages – Spotify Tap funktionen.

Spotify forklarer selv Tap funktionen som en hjælp til hurtigt at spille netop den musik, man elsker at lytte til. Den kræver download af en særlig app til mobil, tablet eller laptop.

IKEA Vappeby nyheden har været til godkendelse hos de amerikanske FCC myndigheder. Det betyder, at højttaler-lampen med særlig Spotify kvalitet snart vil komme til salg. Måske allerede inden jul….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 tæt på målet