Civi ligner en bestseller

Astro er Amazons robot

(Foto: Amazon)

Mennesket har altid forsøgt at få hjælpere til at overtage de kedelige opgaver i huset: I gamle dage var det med slaver og siden tjenere. I tegneseriernes stenalder havde Flintstones små dinoer til formålet, mens robotter futtede rundt i science fiction filmene.

For over 30 år siden havde jeg min første robot til at køre i pendulfart mellem køkken og stue med forfriskninger. Den kunne dog ikke selv åbne køleskabet, men i det mindste selv finde ud af at køre rundt i lejligheden.

I de senere år er robot-støvsugere og -plæneklippere blevet almindelige i mange danske hjem, hvor nogle enkle sikkert også har eksperimenteret med mere humanoide eksemplarer som husets små hjælpere.

Nu mener Amazon så, at tiden er kommet for, at vi alle skal have en eller flere robotter i hjemmet. Til at holde vagt, servicere sine ejere og overtage en række forskellige opgaver. Om fem til ti år vil alle hjem have mindst én robot, spår verdens største online butik.

(Foto: Amazon)

Astro hedder nyheden, som Amazon kalder for en ”helt ny slags husholdnings-robot, der integrerer Alexa assister, avanceret hardware, software, computer-syn og kunstig intelligens.”

Astro skal sågar være udstyret med en unik personlighed, der omfatter en masse lyde, kunstige øjne på displayet og hjul at køre rundt på.

Mange vil mene, at Amazon Astro ligner en støvsuger med skærm og lang hals. Øverst oppe – det vil sige 106 centimeter fra gulvet – sidder et periskop kamera, som holder øje med alt, hvad der sker omkring det.

Enten som ”live” billeder, der sendes via det trådløse internet til ejerens mobiltelefon. Eller som digitale indtryk, der lagres, bedømmes og bearbejdes i en app med kunstig intelligens.

I sin første markedsføring viser Amazon sin robot som den praktiske hjælper til ældre og gangbesværede medborgere.

Her arbejder Astro sammen med Alexa Together og Ring Protect Prosoftware, der er en udvidelse af tingenes internet (IoT) Together er et system til at lade pårørende holde øje med f.eks. et sygt familiemedlem, mens Ring Protect giver et komplet alarm- og overvågnings-system til hjemmet.

Rent teknisk bygger Astro på en mix af Linux og Fire OS styresystemerne. Det betyder, at Amazon allerede har det meste i hus via sine mange Fire OS baserede produkter – fra tablets og e-bogs-læsere til mikrobølge ovne og plæneklipper robotter.

Amazon viser også andre anvendelser som f.eks. elektronisk babysitter eller som mobil videomøde platform, hvor skærm og kamera bevæger sig med rundt. Video-chat bliver pludselig bevægelig, og man behøver ikke at sidde fast på sin plads for at deltage.

Amazon har tilmed taget hensyn til online sikkerhed og privatlivets fred med Astro. F.eks. kan man fastsætte fra app’en, hvor robotten må køre og hvor ikke. Så risikerer man næppe, at Astro optager billeder af, når man hygger sig i sin seng eller står nøgen under bruseren.

(Foto: Amazon)

Tilsvarende kan robotten sættes til at arbejde helt af sig selv. Det betyder, at indsamlede data vil blive bearbejdet og lagret lokalt på Astro selv. De vil ikke blive sendt ud på internet og ud i skyen, hvor de teoretisk set kunne blive opfanget og misbrugt af cyber-kriminelle.

Derudover kan Astro alle de ting, som Amazons mange Echo enheder kan tilbyde. Den lystrer f.eks. på stemme-kommandoer via Alexa assistenten. Robotten kan selv tale, køre streamet musik, læse nyhederne op, afspille podcasts, advare om aftaler osv.

Endelig har Astro også en række lav-praktiske fordele: Den har f.eks. en kuffert i maven, der har plads til to kilo varer – f.eks. øldåser fra køleskabet.

Samtidig har robotten en 15 watts USB-C port, som kan bruges til at lade en smartphone eller et sæt øretelefoner op, når man lægger dem på Astro.

Amazon vil sælge Astro til en introduktions-pris på 1.000 dollars på det amerikanske marked. Det svarer til ca. 6.500 kroner, og et seks-måneders prøve-abonnement på Ring Protect Pro sikkerheds-pakken følger med. Senere skal Astro koster 1.450 dollars som standard-pris….

(Foto: Amazon)

Astro har også et bagagerum, som man f.eks. kan bruge til at transportere øl og sodavand fra køkken til stue og terrasse. (Foto: Amazon)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Civi ligner en bestseller