Luksus i chromebooks

Stor vellyd i små Jabraer

(Foto: Jabra)

Med GN som sit moderselskab har danske Jabra en knowhow i bagagen, som de fleste – for ikke at sige alle andre – øretelefon fabrikanter må misunde. GN er nemlig en af verdens største producenter af høre-apparater.

At de to verdener har meget at give hinanden, kan man bl.a. se i Jabras helt nye Elite 7 serie af trådløse øretelefoner. Den omfatter tre modeller, hvor den dyreste Pro version indeholder en kombination af audio teknologier, jeg aldrig tidligere har set på ”earbuds” til musikbrug.

Jabras nye MultiSensor Voice bruger på samme tid mikrofoner og ”bone conduction” til at sikre, hvad den danske fabrikant lover er den ultimative, stemme-klarhed ved opkald – selv i de mest støjende omgivelser.

Bone Conduction bygger på at formidle lyd som vibrationer gennem kraniets knogler. Adskillige højttalere gennem årene har vist, at princippet fungerer. Så hvorfor ikke også på små øretelefoner, man har siddende inde i øregangen.’

(Foto: Jabra)

Hvor de fleste trådløse øretelefoner i dag er udstyret med to eller måske tre mikrofoner i hver side, har Jabra Elite 7 hele fire. Dertil kommer en ”voice pick-up” sensor til f.eks, opsnapning af vindstøj samt bone conduction kredsløbet.

Jabras indbyggede elektronik kan få Elite 7 Pro til at lytte ekstremt præcist til både de ønskede lyde og støjkulissen omkring brugerens hoved. Dertil kommer så Jabras egen aktive HearThrough støjreduktion (ANC) oveni.

Jabra lover, at Elite 7 Pro kan køre i op til ni timer med ANC tændt. Lægger man sine øretelefoner i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug, øges spilletiden til flotte 35 timer. Endelig kan man med bare fem minutters hurtig opladning opnå strøm til 1,2 timers brug. Elite 7 Pro fås med indbygget Alexa, Siri og Google Assistant.

Ud over Pro modellen har Jabra præsenteret to andre varianter af Elite 7 øretelefonerne. Den ene er standard versionen til en lav pris, mens Elite 7 Active er til sportsfolk.

Alle tre er 16 procent mindre i fysisk størrelse end de i forvejen ikke særligt store Elite 65t øretelefoner. De er desuden  med specielle trykluft ventiler og ørepropper i et nyudviklet EarGel design, der tilpasser sig øregangen optimalt.

(Foto: Jabra)

Den lille Elite 3 må klare sig uden aktiv støjreduktion og MultiSensor Voice. De kommer dog med Qualcomm aptX lydkvalitet og en form for passiv støj-isolation. Jabra Elite 3 kører syv timer på en opladning, som kan udvides til 28 timer ved at bruge bæreæsken.

Jabra gør opmærksom på, at Elite 3 kan købes i en række nye farver som f.eks. Dark Grey, Navy, Lilac og Light Beige.

Den sporty Elite 7 Active variant er vand- og svedtæt og udstyret med Jabras særlige ShakeGrip coating, der holder øretelefonerne på plads under træning.

Ligesom storebror Pro kommer Elite 7 Active med indbygget aktiv støjreduktion (ANC). Den største tekniske forskel på Active og Pro synes at være MultiSensor Voice, som kun Pro modellen disker op med.

De første anmeldelser fra USA tyder på, at Jabras Elite 7 kan placere sig helt i top for øretelefoner i mellem-prisklassen.

I Danmark er Elite 3 allerede på markedet til priser fra omkring 650 kroner. Elite 7 Active skal koste 1.399 og Pro modellen 1.599 kroner. Begge dukker op den 1. oktober….

(Foto: Jabra)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus i chromebooks