Taler du i mobil og cykler?

Luksus i chromebooks

(Foot: Lenovo)

De første mange chromebooks, der kom på markedet, var meget traditionelle i udseendet. Helt logisk, fordi de var jo designet som små og billige laptops.

Den væsentligste forskel til MacBooks og til Windows bærbare var, at MacBooks kørte med Googles Chrome styresystem og var beregnet til at være online hele tiden. Derfor kunne de bygges lette og uden harddisk.

Siden har chromebooks fået en pæn stor succes – ikke mindst i skoler og undervisnings-sektoren – og fabrikanterne har fået ambitioner på vegne af deres små laptops.

I dag fås chromebooks med større skærme og kraftigere processorer, der gør dem til en direkte konkurrent til bærbare fra Apple og Windows-lejren.

Det eneste, vi egentlig manglede var, at chromebooks også kunne fås i fleksible ”convertibles.” To-i-1 designs, hvor de kan bruges både som tablets eller som laptops med tastatur klikket på.

Det hul fyldte Lenovo ud for et år siden med sin lillebitte IdeaPad Duet chromebook med 10 tommer skærm. Den kommer nu i en mere brugbar størrelse med et lysstærkt 13,3 tommers OLED display i touch udgave. Nyheden er kun 7,24 mm tyk og vejer 700 gram for tablet-delen alene.

(Foot: Lenovo)

Skærmen, som Samsung har leveret, udstråler 70 procent mindre blåt lys end traditionelle LCD displays på bærbare. Det reducerer øjen-irritationer og har sikret, at Duet 5 kommer med en eftertragtet Eyesafe certificering fra det tyske TÜV Rheinland test-laboratorium.

Motoren er Qualcomms Snapdragon 7c generation 2, der fås konfigureret med op til 8 GB RAM og 256 GB internt SSD lager. Duet 5 behøver derfor ikke at være online hele tiden, selvom den lille laptop henter alle sine apps fra internet.

Via Chrome OS styresystemet har Lenovo nyheden adgang til alle Googles populære programmer, men også til en masse af det sjove. Der er Google Play gaming, Spotify og YouTube for blot at nævne nogle få.

På grund af sit fleksible design kan man nemt skifte mellem flere tilstande. Man kan klikke tastaturet af og bruge Duet 5 som tablet med finger- eller pen-kontrol, til at vise film osv. Coveret på igen, og Duet 5 fungerer som seriøs laptop med tastaturet gemt i coveret.

Indendørs sidder også fire højttalere og et batteri på 42 watt, der giver op til 15 timers driftstid på en opladning.

Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook kommer i et elegant to-tonet design, som man vælger ud fra de to grund-farver Storm Grey eller Abyss Blue.

De danske priser på den alsidige chromebook står endnu ikke klar, men jeg kan fortælle, at den lille nyhed skal koste fra 430 dollars på det amerikanske marked fra oktober. Det svarer direkte oversat til ca. 2.800 kroner….

(Foot: Lenovo)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Taler du i mobil og cykler?