Slut med sparepæren

Kun til små børn

(Foto: LeapFrog)

I de seneste par uger er diskussionen igen flammet op rundt omkring i verden, hvor mange timer man kan lade børn – og for den sags skyld og voksne – sidde med computerspil hver dag.

Kina vil sætte skrappe grænser for timetallet – tre om ugen for børn – mens andre stadig er lidt overraskede over at se, at f.eks. halvdelen af amerikanerne har siddet over 50 procent af døgnets timer foran en skærm under Corona.

I virkeligheden burde spørgsmålet også være, om vi overlader børn til computerspil, der slet ikke er egnet til deres aldersgruppe.

Det spørgsmål vil den californiske specialist i lære-systemer til børn – LeapFrog – gerne have stillet. Svaret vil komme prompte: Køb en LeapLand.

Det er en ny type spillekonsol, der både i betjening og indhold henvender sig til børn under skolealderen. Målet er selvfølgelig at lokke kunder fra Sony PlayStation 5 og Microsoft Xbox Series X.

(Foto: LeapFrog)

LeapLand Adventures klarer sig uden drabelige spil med monstre og figurer, der skal slå hinanden ihjel. I stedet satser LeapFrog på sjove og uskyldige spil og aktiviteter, som kan lære børn gode ting.

Og kalde LeapLand for en konsol er også lidt af en overdrivelse: Selve computeren ligger i en USB-stick lignende enhed, som man forbinder mellem tv’ets HDMI indgang og USB-stik.

Dertil kommer en trådløs spil-controller. Internet-forbindelse, downloads og opsætning af en brugerprofil er ikke nødvendig.

Via den nye spillekonsol kan børn under syv år lære om bogstaver, tal, former og farver ved at spille et videospil.

Det vil placere familiens små foran skærmen i endnu længere tid, og LeapFrog går dermed imod trenden om at begrænse skærmtid.

LeapFrog sælger nyheden online for kun 35 dollars eller ca. 225 kroner….

LeakLand spilllekonsolle består ikke af merre end et USB-stik og en controller. (Foto: LeapFrog)

(Foto: LeapFrog)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med sparepæren