Vi bruger mere energi

Kurser lige i øjet

(Foto: TickrMeter)

Hører du til dem, der hele tiden holder øje med aktier, valuta-kurser og, hvordan det går med din investering i krypto-penge, kan denne nye gadget være det helt rigtige.

TickrMeter er nemlig en smart lille skærm, som kan vise en enkelt information af gangen. Har man flere ting at holde øje med, stakker man blot et antal TickrMeters.

Nyheden er udstyret med et såkaldt e-ink display i sort/hvid, der bruger meget lidt strøm. Derfor kan man have TickrMeter både stående på skrivebordet eller have mini-skærmen med i lommen.

Det eneste krav er, at TickrMeter har en trådløs internet-forbindelse eller er koblet til en smartphone via Bluetooth. Opsætningen sker via en mobil-app, hvor man vælger, hvilket informationer nyheden skal vise.

I princippet vil TickrMeter også kunne bruges til f.eks. at vise sportsresultater, Spotify musikvalg eller små beskeder på Facebook, Twitter, Instagram, Messenger, WhatsApp og TikTok.

(Foto: TickrMeter)

Udviklerne har dog i første omgang satset på forretningsfolk og spekulanter, der synes, det er uoverskueligt at sidde med en laptop eller en stor skærm med masser af kurser vist på samme tid.

Meget kunne tyde på, at TickrMeter folkene har ramt lige i plet. Deres ønske om et beløb til finansiering af et storsalg via crowd funding på iværksætter portalen Indiegogo er nemlig overteget med 6.000 procent.

Efterspørgslen er altså kæmpestor, men interesserede kan stadig forudbestille TickrMeter til særpris, hvis de skynder sig. Så koster hver lille skærm 79 euro eller 587 kroner. Køber man tre styk, koster de tilsammen 189 euro eller ca. 1.400 kroner.

Opfinderne af TickrMeter lover, at opdateringerne på skærmen kommer i ”real time”. Forsinkelsen – latency – er i bedste fald 20 millisekunder. Men selvfølgelig afhænger alt af den, online forbindelse man har.

Selvom TickrMeter kun kan vise kursen på f.eks. én aktie ad gangen, får man en række ekstra oplysninger med på skærmen.

(Foto: TickrMeter)

Det er dato, tid og den procentvise stigning eller fald i bunden. Hvis børsen, man er koblet på, understøtter det, kan TickrMeter sågar vise, hvor meget man har tabt eller tjent på sin investering.

Desude kan TickrMeter også via app’en indstilles til at vise ejerens personlige præferencer som f.eks. en kurs over et bestemt tidsrum, variationer i løbet af en dag, uge, time, måned eller år.

Endelig kan man sætte et lille LED-panel på siden til at tænde i rødt eller grønt, når det går ned eller op i sine investeringer. Ingen TickrMeter skal kunne komme og sige, at vedkommende var holdt i uvidenhed.

På nuværende tidspunkt fungerer TickrMeter med børser som NASDAQ, London Stock Exchange, New York Stock Exchange og and Toronto Stock Exchange. Flere kommer uden tvivl med i de kommende måneder – sikkert også banker.

Eneste ulempe ved TickrMeter er, at den nuværende version kræver en stikkontakt for at fungere. En batteri-drevet udgave er på vej….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi bruger mere energi