Xbox headset til sej pris

Robot hjælper mod diabetes

(Foto: Photomix / Pixabay)

Robotter behøver ikke at være de store skrumler, vi ser på bilfabrikkerne. Heller ikke de menneske-lignende maskiner, der kan guide os rundt i lufthavne eller fungere som legekammerater i hjemmet.

Robotter kan såmænd også være bittesmå og alligevel fungere som elektroniske sygeplejersker, der redder vores liv eller holder vores helbred kørende.

Sådan en praktisk lille svend har forskere på Sant’Anna School of Advanced Studies i italienske Pisa udviklet – og den vil verdens millioner af sukkersyge sikkert modtage med kyshånd.

Især, hvis de er ramt af Diabetes 1, skal de hver dag sprøjte sig med insulin. Nogle flere gange om dagen, hvilket ikke kun er besværligt, men også smertefuldt.

Italiernes robot lever inde i patientens mave, hvor den sørger for at aflevere insulin, så dens vært kan føre et nogenlunde normalt liv.

Italienske forskere har udviklet en insulin robot, der arbejder nede i maven på den sukkersyge. (Foto: Sant’Anna School of Advanced Studies)

Robotten er i to dele: Den ene er en slags dispenser, der implanteres via en operation. Den anden er en magnetisk kapsel fyldt med insulin, som man sluger som en tablet:

Hver gang man har brug for en dosis insulin, sluger man en kapsel, der så bevæger sig igennem mave og fordøjelses-system.

Dispenseren bruger magneter til at rotere kapslen i den rigtige position, så den kan punktere den med en indbygget nål, så insulinen kan komme ud. Derefter bevæger kapslen sig rundt i tarm-systemet, mens den langsomt frigiver insulin. Når den er tom, ryger den ud sammen med den normale afføring

Systemet vil kunne fjernstyres via en mobiltelefon app. Dispenserens batteri lades op trådløst ligesom moderne smartwatches og trådløse øretelefoner….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xbox headset til sej pris