Google 5G til god pris

USA er et internet uland

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Her i Danmark hører jeg tit folk klage over, at de ikke kan få ordentlig internet og mobil-dækning, når de bor på landet eller i sommerhus.

Det er måske rigtig nok, at hastighederne ikke er lige høje alle vegne. Decideret sorte pletter har Danmark kun meget få af. Helt i modsætning til USA.

I landet, der praler af at have opfundet internet, må halvdelen af befolkningen i det landlige områder fortsat leve helt uden bredbånd!

Det viser tal fra International Telecommunications Union – ITU.

Helt anderledes ser det ud i de amerikanske byer. Her er dækningen nogenlunde som i Europa, men når ikke Asien. Her er over halvdelen af alle verdens bredbånds-abonnementer på kabel placeret.

(Infografik: Statista.com)

Der er heldigvis håb for de mange amerikanere, som må leve uden bredbånd lige nu:

Efter opsendelse af 248 satellitter kan teleselskabet OneWeb nu levere bredbånds internet til Akiak stammen i det sydvestlige Alaska.

Netop satellite-baserede internet forbindelser kan ofte være den eneste vej frem i øde landområder, der hverken har kabelnet eller mobiltelefon dækning.

På nuværende tidspunkt er kun 3,75 millioner abonnenter forbundet med internet via satellit. På verdensplan er der ellers 1,2 milliard bredbånds tilslutninger.

OneWeb samarbejder med lokale teleselskaber om levering af internet via satellit. Helt modsat Starlink fra Elon Musk ejede SpaceX. Tesla-stifteren vil sælge satellite forbindelse direkte til forbrugerne….

OneWeb har opsendt 248 satellitter, der skal sikre internet forbindelser til øde landområder. (Foto: OneWeb)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google 5G til god pris