Apple Watch - pas på

Snart slut for Angela

(Foto: Ralf Roletschek / Wikimedia)

Karrieren lækker mod enden for Tysklands 67-årige bundeskansler Angela Merkel. Den 26. september holder vores store nabo mod syd parlamentsvalg, og det er langt fra sikkert, at hendes efterfølger kommer fra samme parti som hun selv – det konservative CDU.

De seneste valgprognoser fra i dag giver socialdemokraterne en stærk fremgang, mens CDU/CSU falder markant i vælger-tilslutning. Og lige efter de tre gamle partier ligger De Grønne og lurer.

Ikke desto mindre vil den fysik-uddannede Angela Merkel gå over i historie-bøgerne:

Med 16 år i embedet har hun sat ny record i forbunds-republikken. Samtidig har hun siddet ved magten længere end nogen anden toppolitiker i verden lige nu.

USA har f.eks. haft tre præsidenter siden 2004. hvor Merkel trådte til. I Storbritannien har der været fem premier minister I Downing Street 10, mens franskmændene har været styret af fire præsidenter.

Kan I huske, hvor man statsministre vi har haft i de 16 år? Antallet fremgår ikke af infografikken fra Statista, men jeg kan fortælle, at der har været fem. Den ene af dem to gange – Lars Løkke Rasmussen.

I sin embedstid har Merkel udviklet sig til at være den mest magtfulde kvinde på denne planet. Mangen statsmand har stået skoleret, når Angela har åbnet munden på sin stilfærdige facon.

På sin hjemmebane har ”Mutti”, som tyskerne kærligt kalder hende, vedligeholdt et nærmest stoisk lederskab og et stramt krise-management, mens hun hele tiden har holdt døren åben for den offentlige mening.

Hun styrede Tyskland gennem finanskrisen i 2008, Fukushima katastrofen i 2011 og den efterfølgende atomkraft diskussion, Corona pandemien i 2020 – plus ikke mindst sin regerings beslutning om at byde velkommen til over en million flygtninge i 2015….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple Watch - pas på