MagSafe på den faste måde

Facebook fylder 17 år

(Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

I morgen onsdag er det 17 år siden, at Facebook blev åbnet.

Sammen med en håndfuld studie-kammerater på Harvard University i Boston lancerede Mark Zuckerberg den 4. februar 2004, hvad der senere skulle blive verdens største sociale medie.

Dengang kendte kun få til fænomenet sociale medie, der i dag bruges af over fire milliarder mennesker verden over.

Facebook alene er nu oppe på 2,74 milliarder brugere. Det er en tredjedel af verdens befolkning. Men mest forbløffende er, at Facebook bliver ved med at vokse.

Det sociale medie har ellers måttet overleve en hel stribe angreb fra politikere, myndigheder og forbruger-organisationer gennem årene.

Hvert tredje menneske på denne jord bruger i dag Facebook. (Foto: Juan Pablo Serrano Arenas / Pexels)

Desuden er Facebook flere gange blevet dømt “yt” og mest for gamle, så unge skulle flygte i millionvis til mere trendy sociale medier som Instagram, Snapchat og TikTok.

Corona-året 2020 har imidlertid vist noget andet. Folk er rykket mere sammen online. Videomøder er blevet hverdag. Alt sammen har det givet Facebook fornyet medvind.

Det første Facebook for 17 år siden var meget mere simpel. Det var i første omgang en digital udgave af de blå bøger, som vi alle kender fra gymnasiet eller universitetet:

”Thefacebook er en online oversigt, der forbinder folk via sociale netværk på gymnasier og colleges,” skrev den oprindelige webside i sin velkomst til sine brugere.

”Vores hjemmeside gør det muligt at søge på folk på din skole, finde ude af hvem de er, hvem de går i klasse med osv,” fortsatte velkomsten.

Thefacebook spredte sig hurtigt fra Harvard campussen til andre universiteter og gymnasier i USA. Ved udgangen af 2004 var der over en million registrerede brugere.

(Infografik: Statista.com)

På det tidspunkt havde Mark Zuckerberg opgivet sine studier og stiftet sit eget firma, der var placeret i Silicon Valley.

Første investor udefra var Peter Thiel, der var medgrundlægger af betalings-tjenesten PayPal. Thiel lagde 500.000 dollars..

I 2005 skiftede selskabet navn til bare ”Facebook”. Det sociale medie åbnede for fri adgang i efteråret 2006, og meget kort tid efter begyndte også jeg at bruge det nye online fænomen.

Facebook blev en da de største vækst-historier nogensinde i erhvervslivet: Efter tre år var der 350 millioner brugere. I sommeren 2012 blev Facebook den første online service nogensinde til at nå en milliard abonnenter.

Lad derfor lyde et tidligt til lykke med den 17-års fødselsdag herfra. Sikke stor du er blevet på de få år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MagSafe på den faste måde