Hvad med et tv på 1.000 tommer?

Så nuttet kan en soundbar blive

(Foto: LG)

Hvorfor skal soundbars – tv-højttalere – altid være sådan nogle aflange sorte rør, der nærmest ligner en udstødning under fjernsyns-skærmen?

Det har åbenbart været et relevant spørgsmål, som designerne hos den sydkoreanske tv-gigant LG fik stillet.

Svaret kommer nu i skikkelse af LG QP5 Eclair, der er forbløffende lille i betragtning af den store lyd, der kommer ud fra en boks på kun 29,6 gange 5,99 gange 12,6 centimeter.

Eclair fylder dermed 30 procent mindre end LG’s hidtil mindste soundbar. Samtidig fremstår nyheden ganske elegant i sit ovale design beklædt med jersey stof i klassisk sort eller hvidt.

Den beskedne størrelse er dog kun den halve sandhed. Den anden halvdel er en separat subwoofer, som man kan placere knap så synlig på gulvet.

(Foto: LG)

LG Eclair sættet leverer 3.1.2 surround sound med både Dolby Atmos og DTS:X,. Det benytter forstærkere fra det engelske Hi-Fi mærke Meridian, hvis Horizon teknologi kan konvertere to-kanals lyd til en tæt-på-biograf atmosfære. I 5.1 eller sågar 7.1 opstillinger.

I selve den ovale Eclair box sidder fem højttaler-enheder. En er til center-kanalen, to er til venstre og højre stereo, og så er der to drivere, som sender lyden opefter. De venstre og højre enheder er vinklet 45 grader for at udvide det rum, som lyden spredes ud i.

Eclair kan arbejde med 4K-pass-through med mulighed for visning i Dolby vision kvalitet. Desuden indeholder den nye soundbar LG’s Sound Pro kredsløb med kunstig intelligens, som løbende analyserer det indhold, der spilles, og automatisk tilpasser lydbalancen derefter. Uanset, om der er tale om oplæsning i nyhederne, en action film, sport eller musik.

Ejere af LG’s fjernsyn fra 2021 kan også drage nytte af lyden, som gennem TV Sound Mode Share kraften til at frembringe en flottere lyd.

Desværre er LG ikke i stand til at fortælle om en dansk pris, eller hvornår Eclair kan købes her i landet. Forhåbentligt er det snart….

Eclair er opkaldt efter den lille kage af samme navn. (Foto: LG)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med et tv på 1.000 tommer?