Chrome browser får konkurrence

Er elpæren snart forældet?

Når man i dag hører eller læser om OLED teknologien, tænker de fleste straks på nye smartphones eller dyre fladskærms-tv. Det er da også her, hvor organiske lysdioder – den danske oversættelse for OLED – bliver mest omtalt for tiden – senest i forbindelse med Apples nye iPhone X telefon.

OLED kan dog også bruges til mange andre praktiske ting. Sydkoreanske LG regner endda med, at OLED snart kan afløse f.eks. traditionelle elpærer. Disse glødepærer har vi anvendt i næsten uændret form siden slutningen af 1800-tallet.

Fra næste år begynder LG at masse-producere lamper med indbyggede OLED paneler, der er lige så bøjelige og fleksible som et stykke papir. De vil så give designere og forbrugere helt nye muligheder for at indrette belysning i både hjem og på kontorer.

LG har udviklet på de nye supertynde displays i flere år. I den forbindelse har sydkoreanerne bl.a. vist den nye teknologi anbragt i tv-paneler, som man kan rulle sammen som en plakat eller hænge direkte op på en væg.

Denne type tv er dog ikke så langt fremme som OLED lamperne, der blev udstillet for første gang i endelig form på udstillingen London Design Junction i den forløbne weekend.

Lamperne på billederne produceres af koreanske Feng, der bruger LG’s fleksible teknologi som grundlag. De kommer på markedet i 2018 – priserne er endnu ikke offentliggjort….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chrome browser får konkurrence