Nu er der lyd på emojis

Falske AirPods boomer

 

(Foto: Apple)

Apple tager 1.749 kroner for den AirPods model, der kommer med en trådløs oplader æske. Hvis man vil have Pro modellen, koster Apples øretelefoner 2.199 kroner.

Det er mange penge, men Apple er nu engang dyrt grej. Tilskyndelsen er derfor stor til at købe en billigere kopi af AirPods. Når de først sidder i ørerne, kan folk ikke se, om øretelefonerne er ægte eller falske. Kun bæreren burde kunne høre forskel i lydkvalitet.

I tidligere tider var det mest Rolex ure eller Louis Vuitton tasker, som turister slæbte hjem som kopier fra ferier i Østen, eller folk køber online. I dag er det i lige så høj grad elektronik – med Apple AirPods som de klare favoritter.

Alene i de seneste ni måneder har USA’s toldvæsen beslaglagt 295.000 falske øretelefoner. Det er en stigning på 50 procent i forhold til for fem år siden.

Kopierne, hvor langt de fleste er AirPods, har en værdi på 61,7 millioner dollars, skriver det amerikanske online medie ”The Information”. Det svarer til knap 400 millioner  kroner.

Nogle mener, at originale AirPods fra Apple er næsten lige så dyre som guld og vælger derfor at købe billige kopier på nettet eller på ferie i Østen. AirPods findes dog også i ægte guld. Russiske Caviar tager 430.000 kroner for et sæt. (Foto: Caviar)

Hvordan situationen ser ud ved de danske grænser og i lufthavnene, har jeg ikke tal på. Men mon ikke de danske toldere mærker et lignende boom i falske øretelefoner?

USA er det største marked i verden for falske mærkevare produkter. Amerikanerne står imidlertid kun for 2,5 procent af omsætningen på globalt plan.

Det er altså et enormt marked, vi taler om. Ikke mærkeligt, at især fabrikker i Kina lader sig lokke til at tjene hurtige penge på kopier.

”The Information” vurderer, at Apple hvert år taber milliarder af dollars i mistet omsætning på grund af falske kopier – og dét alene i USA….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er der lyd på emojis