Er dit internet ikke rapt nok?

Spil vinyl for 127.000 kroner

(Foto: Naim)

Hvem er det, der påstår, at vinylskivernes comeback kun er en kortvarig modelune?

Hvis det er korrekt, ville salget af lp-plader ikke stige markant hvert år. Pladespillere er heller ikke længere noget, som folk trækker lidt på smilebåndet af. Købt af nostalgikere, der mener, at streamet musik er uden charme og vellyd.

I dag har de fleste Hi-Fi fabrikanter genoplivet deres grammofoner. Flere begynder sågar at udvikle og designe helt nye modeller.

Netop dét er lige nu sket hos britiske Naim, der er et luksus mærke med et flot renommé for Hi-Fi i topklasse og med tilsvarende prisskilte.

Naims nye super-grammofon består af tre separate enheder, der tilsammen fylder som et helt Hi.Fi system. (Foto: Naim)

Naim fremstiller forstærkere, højttalere, dvd-afspillere og musik streaming systemer i særklasse som f.eks. Mu-so og Muso-Qb modellerne. Sidstnævnte sælges sammen med Bentley. Det fortæller et og andet om de skylag, vi befinder os i med Naim.

Men i samfulde næsten 50 år, som Naim har eksisteret, har selskabet aldrig bygget en pladespiller. Tonearme jo, men ikke komplette grammofoner. Før nu altså.

Solstice NVS TT hedder nyheden, der vejer over 25 kilo. Det er seriøse sager, hvor kabinettet er fremstillet af 47 separate lag træ. Plade-tallerkenen er af aluminium og roteres ved hjælp af en tyk neoprene rem.

Naim har også designet Aro tonearmen, der vejer sølle otte gram. Pick-uppen hedder Equinox og af egen avl. Begge lader Naim håndbygge hos de tyske high-end specialister Clearaudio Electronic. Bygning af værket  og samling af hele Solstice foregår dog hos Naim selv.

Hvis man ser bort fra motorstyringen, har Naim placeret al elektronikken i en separat metalæske. Til disse priser skal der også være noget for øjet – ikke kun for øret.

Naim pladespilleren kommer med sin egen forforstærker, der kan finjusteres til alle typer pick-upper og Hi-Fi anlæg. (Foto: Naim)

Forforstærkeren indeholder teknologi fra Naims Statement superforstærker, og den giver langt flere fin-justerings-muligheder, end man normalt ser på moderne pladespillere:

Teknologien er ren Klasse-A og kan tilpasses til både moving coil og moving magnet pick-upper. Alene fin-indstillingen til moving coil nåle omfatter 256 trin!

Så er der endelig en tredje separat box – nemlig strømforsyningen. Den giver saft til både pladespiller og forforstærker, men det foregår helt adskilt fra hinanden. Signalvejene skal være så rene og upåvirkede af hinanden som overhovedet muligt.

Til sidst prisen. Den ligger langt over f.eks. Technics, Sony, B&O og Yamaha – ja selv dyre McIntosh.  20.000 dollars eller ca. 127.000 kroner er udgangspunktet.

Naim vil kun fremstille 500 nummererede eksemplarer af Solstive Special Edition. Med andre ord skal man nok ikke overveje for længe, for så er de vildt kostbare pladespillere væk….

(Foto: Naim)

(Foto: Naim)

Lidt lir skal der være: Naims logo på fronten kan belyses i tre trin. (Foto: Naim)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er dit internet ikke rapt nok?