Skift solbrillens farve på din mobil

Disse mobiler købte vi maj

(Foto: 3)

Normalt dominerer Apple de danske smartphone hitlister næsten totalt.

Dominansen var der også i salget af mobiltelefoner i den netop overståede maj, men både hos teleselskabet 3 og hos Telia markerer andre navne sig for en gang skyld i månedens Top-10.

Det viser de nyeste salgstal, som Leifshows.dk har fået tilsendt her til middag:

OnePlus rumsterer hos 3

I sin tid var 3 det første danske teleselskab, hvor OnePlus telefonerne dukkede op. I maj dukkede de populære mobiler op igen efter flere måneders fravær – med to modeller på hitlisten.

I sommeren 2020 bragede mellemklasse modellen OnePlus Nord ind på toplisten på en femteplads, hvor den forstyrrede det sædvanlige billede af totalt iPhone herredømme for en stund.

Senere trillede også den budget-venlige OnePlus Nord N100 ind som en favorit hos 3’s kunder.

I maj vendte de så begge tilbage og blev sammen med Samsung månedens mest populære Android-mærke hos Danmarks tredje-største teleselskab-

OnePlus Nord telefonerne er vendt tilbage på Top-10 hos teleselskabet 3. (Foto: OnePlus)

True Apple kunne hverken OnePlus eller Samsungdog ikke tilnærmelsesvis. Seks af ti pladser i Top-10 hos 3 er besat af iPhones – herunder de fem øverste:

 1. Apple iPhone 12 Pro
 2. Apple iPhone 12
 3. Apple iPhone 12 mini
 4. Apple iPhone 12 Pro Max
 5. Apple iPhone SE
 6. Samsung Galaxy S21
 7. Apple iPhone 11
 8. Samsung Galaxy S21 Ultra
 9. OnePlus Nord N100
 10. OnePlus Nord

Meget mærkeligt var iPhone 11 både den næst-mestt solgte nye smartphones hos Telia i maj, men samtidig også en af de brugte telefoner som blev givet i bytte for købet af en ny. (Foto: Apple)

iPhone 11 frem og tilbage hos Telia

Hos Danmarks fjerde-største teleselskab – Telia – sidder iPhone også på seks af positionerne i Top-10 over de mest solgte smartphones i maj, men Apple forstyrres helt åbenlyst af Galaxies.

Samsung har nemlig hele fire smartphones med blandt topsællerten. Den mest populære – Galaxy S21 – har erobret en imponerende andenplads. Kun overgået af den ældre iPhone 11 telefon, der var månedens mest købte mobil hos Telia:

 1. Apple iPhone 11
 2. Samsung Galaxy S21
 3. Apple iPhone 12
 4. Apple iPhone 12 Pro
 5. Apple iPhone 12 Pro Max
 6. Apple iPhone 12 mini
 7. Apple iPhone SE
 8. Samsung Galaxy A52
 9. Samsung Galaxy S21 Ultra
 10. Samsung Galaxy S20 FE

Netop iPhone 11 skaber et helt usædvanligt fænomen i maj:

Hos Telia er sidste års iPhone 11 både på listen over de mest solgte nye smartphones, men figurerer samtidig på Top-5 over de mest afleverede brugte telefoner i Telias Recycle program.

På den ene side må det vel betyde, at Telia har haft et godt tilbud på iPhone, som lokket rigtigt mange kunder til lommerne i maj.

På den anden side må mange eksisterende iPhone 11 være så trætte af deres telefon, at de har givet den i bytte ved køb af en nyere mobil model.

Den slags ordner Telia via sit Recycle program. Her kan kunder indlevere deres brugte mobiler og få kontante rabatter ved køb af nyt udstyr.

De fem mest afleverede telefoner i maj var:

 1. Apple iPhone X
 2. Apple iPhone 8
 3. Apple iPhone 7
 4. Apple iPhone 11
 5. Samsung Galaxy S9

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skift solbrillens farve på din mobil