Lækkerier til den seriøse gamer

Skift solbrillens farve på din mobil

(Foto: Ampere)

Der er efterhånden ingen grænser for, hvad man kan bruge mobilen og dens apps til. Senest har vi fået det ”næsten” rigtige Corona pas, selvom vi ikke før tidligst i juli kan bruge det i udlandet.

Indtil da kunne man sikre sig denne nye app, der vil være lige så praktisk i sommerferien. Eller faktisk allerede nu, hvor solen skinner flot ned fra himlen.

App’en følger med de nye smarte Dusk solbriller fra nystartede Ampere. Som de første af slagsen kan man ændre brilleglassenes farve og mørke trådløst ved hjælp af sin mobiltelefon. Den har man jo alligevel på sig hele dagen.

Ampere – det hedder fabrikanten – vil tilmed sælge sine nye solbriller i to varianter. Den almindelige Lite model og så en særlig luksus-udgave, der også indeholder højttalere og mikrofon i stellet.

(Foto: Ampere)

Så kan man tale håndfrit I telefon eller streame musik og podcasts uden at have øretelefoner i øret eller hovedtelefoner på kraniet.

Skeptiske læsere vil uden tvivl argumentere, at solbriller med farve-skiftende glas har man kunnet få længe. Ganske rigtigt, men de gør det ikke på kommando.

Traditionelle farve-skiftende glas benytter ”foto-kromatiske” glas, der automatisk formørker eller lysner efter omgivelsernes lysforhold.

Ampere Dusk er derimod udstyret med ”elektro-kromatiske” brilleglas. De reagerer på bittesmå elektriske signaler, der sendes ind i tråde i glasset.

(Grafik: Ampere)

Princippet kendes bl.a. også fra vinduer, der farves på kommando. Det fungerer tilmed lynhurtigt. Farveskifte sker på 0,1 sekund.

Bærere af de nye Dusk solbriller har to måder at justere farverne i glasset:

Enten kan de bruge en lille fysisk knapper på undersiden af den ene brille-arm, hvor man kan vælge mellem tre lysstyrker.

Eller man benytter den medfølgende app på mobiltelefonen, hvor glassene kan tones trinløst fra 0 til 100 procent. Desuden kan man sågar skifte farven i sine solbriller.

Ligesom trådløse øretelefoner oplades de nye solbriller i den medfølgende bæreæske. (Foto: Ampere)

 

Har man fundet en særlig favorit-farve og -lysstyrke, kan den gemmes i app’en som en profil. På den måde kan flere personer bruge det samme sæt briller med hver deres individuelle toning.

Luksus-modellen. der egentlig bare hedder Dusk,  har som nævnt også mikrofon og højttalere i stellet, og det giver også flere smarte muligheder:

F.eks. vil man kunne tale til sine solbriller og få den til at skifte toning på kommando. Ampere har nemlig sørget for, at Dusk fungerer både med Apples Siri og Googles Assistent.

Selve højttalerne er minimale i størrelsen, men skal kunne larme næsten lige så meget som øretelefoner.

(Grafik: Ampere)

Ifølge Ampere stråler lyden så målrettet mod brillebærerens ører, at kun han eller hun kan høre. Man spiller ikke musik til hele lokalet.

Højttaleren i brillestellet kan i øvrigt vise sig praktisk på en helt anden måde: Hvis man har forlagt sine solbriller, kan man via sin mobiltelefon app udsende et ”find mig” signal. Så vil brillerne afgive en beep tone, så de bliver lettere at finde.

Al den elektronik kræver strøm. Derfor rummer Dusk solbrillerne to små batterier, der holder i syv dage, hvis man kun bruger de farve-skiftende features. Har man højttaler og mikrofon tændt, reduceres spilletiden pr. opladning til fire timer.

Endelig skal nævnes, at Ampere hævder, at Dusk brillerne er helt vandtætte. Det skal nok tages med et gran salt.

Brillerne er IP65 certificerede mod fugt og støv. Det betyder, at de sagtens kan modstå en omgang voldsom regn eller lidt vandpjask. Tage dem med ud at svømme eller dykke dem under vand, skal man ikke.

Ampere søger i øjeblikket med stor succes finansiering af en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter platformen Indiegogo.

Interessen er enorm, og det ønskede beløb er allerede overtegnet 12 gange. Interesserede kan dog fortsat forudbestille et sæt til favørpris (35procent rabat) – med levering i august.

Dusk Lite med app-kontrolleret farve-skifte koster 179 dollars eller 1.089 kroner. Dusk med højttalere og mikrofon skal man betale 249 dollars for – godt 1.500  kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækkerier til den seriøse gamer