Bitcoin vildt dyrt i el

Tænk før du tweeter

(Foto: Twitter)

I de senere måneder efter præsident-valget har de store sociale medier været igennem en slags selv-ransagelse.

Donald Trumps bandlysning fra Faeebook og Twitter er nok den mest åbenlyse, fordi den kom i alle nyhedsmedier verden over.

Parallelt med det forsøger de sociale medier også at opdrage deres brugere på andre fronter: Racisme skal være udelukket. Det samme personlig forfølgelse og mobbing.

I et øjeblik af vrede og ophidselse kan vi jo alle sammen  komme til at sige og skrive ting, vi ikke mente – eller fortryder bagefter.

Ude i det virkelige liv kan vi som regel ikke trække den slags tilbage. Skaden er sket. Helt anderledes online. Da kan vi tage os tid til at tænke os om en ekstra gang, inden vi fyrer en meddelelse eller et indlæg afsted.

Derfor ruller Twitter nu en kampagne ud til sine mange millioner brugere. ”Think Before You Tweet” kaldes den.

Der er faktisk tale om meget mere end en kampagne. Hos Twitter er det også en feature og et alarm-system:

Når Twitter opdager, at ens tweet tekst indeholder ting der lyder skadeligt, anstødende eller offensivt angribende, vil skribenten få en advarsel på skærmen.

Så kan man lige bruge nogle sekunder på at tænke tingene igennem, inden man poster det ud i det sociale medie.

Ideen er, at de ekstra sekunder og advarslen kan få mange til at fortryde, når de var på vej til at offentliggøre ting, der kunne gøre andre kede af det eller ligefrem skade dem mentalt og emotionelt.

Twitter prøvekørte faktisk denne “tænk dig lige om” funktion på et begrænset antal brugere i 2020. Det må have været en så stor succes, at den nu rulles ud til alle.

”Vi vil fortsætte med at udvikle ”prompts” – advarsels-skilte – der kan gavne mere sunde samtaler på Twitter. Det kan f.eks. være prompts i svar eller i artikler,” skriver Twitter i et blog-indlæg

Den nye feature fungerer i første omgang kun på engelsk. Den vil senere blive udvidet til en række andre sprog….

(Foto: Twitter)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bitcoin vildt dyrt i el