Vi kan godt li’ at arbejde hjemme

Flot skærm, 5G og rul

((Foto: TCL)

Kinesiske TCL buldrer i øjeblikket frem på det danske marked med både tv i den lave prisklasse og avancerede 4K OLED tv, der giver Samsung, Sony, Philips og LG direkte konkurrence i kvalitet.

Som mange andre elektronik-koncerner bygger TCL imidlertid mange andre ting. Det næste, vi måske får at se af TCL produkter på vores kanter, kunne være smartphones.

I hvert fald har TCL meddelt, at man vil markedsføre en række nye og billige 5G telefoner i Europa i de kommende uger.

TCL har samtidig præsenteret en mere futuristisk “Fold’n Roll” telefon, der er en kombineret af en klapmobil, hvis display også kan rulle. Den er dog kun en prototype og skal vise, hvad TCL kan formå rent teknologisk.

TCL nøjes ikke kun med at klappe sin nye Fold n’ Roll telefon op. Skærmen kan også trækkes ud i siden, så den bliver på 10 tommer. (Foto TCL)

Den stærkeste nye og traditionelle model er TCL 20 Pro 5G, der kører med en Snapdragon 750G motor og leverer 6 GB RAM og 256 GB lager ombord. Her bliver prisen 549 euro eller godt 4.000  kroner.

For de kroner får man bl.a. en meget flot AMOLED skærm på 6,67 tommer og det brede 20:9 format. Andet kan vi vel ikke forvente, når TCL er verdens tredje-største tv-fabrikant.

TCL har f.eks. indbygget sin NXTVISION teknologi i displayet. Den skal sikre mere præcise farver og mere naturlig gengivelse af hud.

Dertil kommer kunstig intelligens, som analyserer, hvad der sker på skærmen – og automatisk fin-indstiller kontrast, lysstyrke og farver derefter.

På kamera-siden bruger TCL standard-varer som Sonys IMX582 sensor på 48 megapixel. Den suppleres af en vidvinkel på 16 MP, en makro på 5 MP og en 2 MP sensor til dybde-information. Selfie-kameraet på fronten har 32 megapixel.

Mere avanceret er så en ”super-bluetooth” feature, der gør det muligt at sende musik til fire eksterne enheder – vel først og fremmest trådløse højttalere. Det lyder, som om TCL 20 Pro 5G kan larme ret meget.

Endelig rummer den nye TCL 5G telefon et pænt stort batteri på 4.500 mAh. Uden at love for meget skulle det kunne sikre en hel dags drift på en opladning.

Hvis 5G ikke er nødvendig og pengene små har TCL også sin nye 20L+ model, Den har samme skærm som storebror, men er også lidt mere svagbrystet. Prisen er til gengæld nede på 269 euro eller ca. 2.000 kroner.

Telefonen rummer sågar en verdens-nyhed: Glasset foran skærmen er polariseret, så farverne skal se helt naturlige ud, selvom man har solbriller på.

Det er især skærmenes kvalitet, der taler for TCLs nye telefoner. ((Foto: TCL)

Kameraerne ser helt ok ud for prisklassen: Hoved-objektivet er på 64 megapixel og assisteres af en ultra vidvinkel på 8 MP og en makro til nær-optagelser på 2 MP.

Processoren er en Snapdragon 662, der kun kører 4G. Den har 6 GB RAM og 256 GB lager at sprede sig på, hvilket er meget for en telefon til  2.000 kroner.

Endelig har TCL også vist sit nye bud på fremtidens telefon. Ligesom hos Samsung, Huawei og Motorola kan  TCL’s spændende Fold’n Roll klappes op og i. Men som ekstra finesse har TCL også indbygget, at displayet kan rulles yderligere ud af sit normale cover.

I praksis betyder det, at skærmen kan foldes ud fra det normale på 6,87 tommer til 8,85 tommer, hvilket er lige så stort som på mange tablets. Er det ikke nok, kan man trække displayet ud i siden, så man har et billede på hele 10 tommer.

Fold’n Roll får vi nok ikke at se i virkeligheden lige med det samme, men det kunne være spændende, om de to andre nye TCL smartphones dukker op i danske butikker. I første omgang får England, Italien og Portugal glæde af dem….

Her ses TCL’s utraditionelle Fold’n Roll telefon i anvendelse. (Foto: TCL)

Glasset foran skærmen på TCL 20 L+ er polariseret. Det betyder, at billederne også har naturlige farver, når man har solbriller på. ((Foto: TCL)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi kan godt li’ at arbejde hjemme