Her er de mest populære iPhone apps

Palm vender tilbage

Er der mon nogen, som kan huske navnet Palm Pilot eller betegnelsen Personal Digital Assistants (PDA’er)?

De var noget af det mest avancerede, man kunne tænke sig, inden Apple kom med iPhone for 11 år siden. For der fandtes faktisk både mobiltelefoner og små gadgets med kalender, email og planlægnings-apps før Steve Jobs genistreg med iPhone.

PDA’er nåede ikke at få voldsom stor salgssucces, inden Apple overtog markedet. Palm gik konkurs for otte år siden og blev købt af HP, der dengang havde planer om at lancere en konkurrent til iPhone.

Det blev der ikke noget af. HP opgav ny Palm hardware i 2011 og forsøgte så at fortsætte med Palms WebOS styresystem. Men heller ikke det lykkedes.

Siden solgte HP rettighederne til Palm navnet videre til den kinesiske mobilkoncern TCL, der også producerer smartphones under navne som BlackBerry eller Alcatel.

TCL kunne åbenbart heller ikke få noget fornuftigt ud af Palm, så sidste år blev rettighederne til det engang så velanskrevne navn skubbet videre til et nystartet firma i San Francisco.

 

Her har ingen nogen historiske relationer til Palm, selvom Silicon Valley ikke ligger langt borte. Men nogen må jo have ment, at ”håndfladen” (Palm) stadig er godt at markedsføre mobiltelefoner med.

Resultatet er en ny mini-mobil, der kører på Android og bare hedder Palm. Ikke noget med Pilot bagefter. Bare Palm. Nyheden skal ikke konkurrere med verdens iPhones og Galaxies. I virkeligheden vil mange nok mene, at Palm slet ikke er en smartphone.

Den grundlæggende idé er, at Palm skal være ens ekstra telefon. Den, man har med i byen, når man har det stramme tøj på, hvor der ikke er plads til en stor iPhone Xs eller en Android mobil med 6,3 tommers display. Eller som er praktisk til sportstøjet, når man er ude at løbe eller cykle eller sidder i en lille båd og fisker.

I hvert fald er det de visioner, som Palm prøver at formidle i sit marketing materiale. En telefon, der er nemmere at omgås, fordi den er så lille og let. Måske en slags Android verdenens iPhone SE, som Apple slagtede for nylig. Til stor fortrydelse for mange og nok især kvinder.

Spørgsmålet er til gengæld, hvordan Palm vil blive solgt. Hos det store amerikanske teleselskab Verizon, der har nyheden som de første, kan man ikke købe Palm som en enkelt stående smartphone. I stedet indgår Palm som en slags ekstra bonus i flere af Verizons abonnements-pakker.

Det lyder lidt mystisk og er ikke voldsomt befordrende for den globale udbredelse af en ny mobiltelefon. Men måske er det heller ikke meningen.

 

Den lille Palm kan selvfølgelig tage både fotos med kamera på bagsiden og med en selfie skyder på fronten,

Indendørs i Palm ligger ellers elektronik og software, der gør den til en brugbar lille mobil. Den kører f.eks. på Android 8.1 Oreo og har fuld adgang til apps i Google Play Store. Processoren er en Snapdragon 435 med 3 GB RAM og 32 GB lager.

Den har altså alt, der skal til for at være en mobil til dem, som hader store telefoner. Palm fylder nemlig ikke meget mere end et kreditkort. Skærmen er på 3,3 tommer og i HD kvalitet (1.280 gange 720 punkter), og man har rådighed over både en selfie skyder på 8 megapixel og et hoved-kamera på 12 MP.

Palm er såmænd også vandtæt efter IP68 standarden, og den lille LCD skærm ligger beskyttet bag Corning Gorilla Glass 3. Lyder fint for en mobil, som man vil have med alle vegne – og som primært skal bruges til at tale i telefon i, sende og modtage sms og meddelelser eller se notifikationer på. Til gengæld dur Palm nok ikke til video.

Selv på en lille 3,3 tommers skærm er der god plads til et dusin Android apps.

Palm kommer således med særlige Life Mode features, der forhindrer opkald, emails og sms i at forstyrre brugeren, så længe skærmen er slukket. Forskellen på Palm og de fleste andre smartphones er, at man kan se på notifikationer på Palm ved blot at berøre displayet, Hele telefonen skal ikke tændes.

Endelig har Palm stemmestyring ombord, så den er teknologisk helt up to date. Dog oplyser Palm ikke, om det drejer sig om en komplet Google Assistant.

Helt billig er Palm dog ikke. Verizon vil sælge nyheden fra november til priser fra 350 USD. Det svarer til ca.    kroner. Dyrere end f.eks. Nokias budget mobiler….

Sådan så de første Palm Pilots ud omkring årtusinde skiftet. Med monokrom skærm men mange praktiske detaljer. Her er det M100 modellen.

I sin sidste krampetrækninger forsøgte Palm at give sine Pilots både farveskærm og muligheden for at arbejde trådløst med internet. Det hjalp ikke. Personal Digital Assistants table markedet til smartphones.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er de mest populære iPhone apps