Kender du Cyber Crime?

Nokia har seks nye

(Foto: Nokia / HMD Global)

Nokia – eller rettere HMD, der sælger Nokia telefoner nu om dage – har holdt sin største premiere nogensinde. I hvert fald den vigtigste, siden HMD relancerede det berømte Nokia navn i december 2016.

De seks nye telefon-modeller indeholder ikke de store overraskelser:

Ud over måske, at Nokia bryder sin hidtidige tradition med blot at give sine smartphones en kort tal-kode som efternavn. Fremover er Nokias mobiler delt op i X, G og C serier.

Ellers er der tale om mellem- og økonomi-klasse telefoner. Topmodeller og flagskibe mangler i første ombæring, men kommer sikkert senere.

HMD vil åbne et eget teleselskab til sine mange Nokia smartphone købere verden over. (Foto: Nokia / HMD Global)

Mere overraskende er nok, at HMD – alias Nokia – vil bryde med nogle af sine vigtigste salgskanaler – teleselskaberne.

I stedet åbner HMD sit eget virtuelle mobiltelefon selskab – et såkaldt MVNO – der lejer sig ind på eksisterende netværk hos teleselskaberne. Lidt i stil med, hvad vi for tiden ser Alka Mobil gøre i Danmark.

Det nye HMD Mobile åbner først på det britiske marked. Med en service, der styres via en app på mobilen og betales via et månedligt abonnement.

Bliver det en succes i England, får vi nok HMD Mobile at se i andre lande også. Måske endda i Danmark – hvem ved.

De mest interessante telefon-nyheder hos Nokia er X10 og X20. Det er 5G mobiler, der kaster sig prismæssigt direkte ud i kampen mod bl.a. OnePlus, Samsung, Xiaomi og Motorola.

Nokias nye C-serie er til dem, der er på udkig efter en solid mobil til under en tusse. (Foto: Nokia / HMD Global)

X10 og X20 er langt hen ad vejen identiske. Der er forskelle i RAM og lager-kapacitet – og så har X20 det bedste udvalg af kameraer på telefonernes ryg.

Nokis X20 kommer således med et hoved-objektiv på 64 megapixel og tre ekstra i skikkelse af en ultra vidvinkel på 5 MP, en 2 MP makro til nær-optagelser og en 2 MP dybde-sensor.

X10 må nøjes med et hoved-kamera på 48 MP og har ellers de samme øvrige linser som storebror X20.

Begge Nokia X-nyheder bruger Snapdragon 480 processorer, der er Qualcomms nye indgangsdør til 5G for billige smartphones.

Skærmene er på 6,7 tommer i Full HD+ kvalitet. Batteriet er på 4.480 mAh, og mobilerne er forsynet med et godt gammeldags hovedtelefon-stik på 3,5 mm.

(Foto: Nokia / HMD Global)

Nokia X20 dukker op på markedet i maj til priser fra 349 euro eller ca. 2.650 kroner. Lillebror X10 følger efter i juni til 309 euro eller ca. 2.350 kroner.

Hvor X-serien skal være Nokias tilbud på billige 5G telefoner, skal de nye G-serie modeller henvende sig til dem, der elsker store batterier.

Både Nokia G10 og G20 rummer et batteri på 5.050 mAh, der skal kunne holde mobilerne kørende i hele tre dage på en opladning. Det lyder lidt som Nokia telefoner for 20 år siden.

Begge G-serie mobile disker op med en skærm på 6,5 tommer og beskeden HD+ grafik. Processorerne er MediaTek G35 i G20 og den lidt svagere G25 chip i Nokia G10.

Størst forskel er der i kameraerne, hvor G20 har fire med et 48 megapixel objektiv i central. Det suppleres tilsyneladende af de tre billedsensorer som på X-modellerne. Nokia G10 må til gengæld nøjes med kun tre kameraer – vidvinklen mangler.

Priserne viser, at vi befinder os nede i 4G-land. Nokia G20 skal kunne købes for beskedne 159 euro eller ca. 1.200 kroner. Nokia G10 får man for 139 euro eller ca. 1.050 kroner.

Og når vi nu er ved finanserne: Så er Nokias nye C-serie klart mindst belastende for pengepungen.

Nokia C20 med en otte-kerne processor fra Unisoc koster således kun 89 euro eller ca. 750 kroner. C10 med en mere fladbrystet fire-kerne motor tager Nokia så kun 75 euro eller godt 550  kroner for.

Begge disse lavpris-mobiler har en pænt stor HD-skærm på 6,5 tommer og et batteri på 3.000 mAh. Kameraer der kun to af – et på forsiden og et på bagsiden. Begge på 5 megapixel.

Til gengæld skal Nokias C-telefoner være ekstra robuste. Måske nok en god idé, for denne slags telefoner gives typisk til børn eller bruges som ekstra mobil til opgaver, man helst ikke vil udsætte sin dyre smartphone for….

Nokias nye G-serie af telefoner kan køre tre dage på en batteri opladning. (Foto: Nokia / HMD Global)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kender du Cyber Crime?