Nu bliver grillen klog

Også Huawei telefoner i fremtiden

(Foto: Gizchina)

Efter at Huawei for nylig solgte sit datterselskab Honor fra, begyndte rygterne at svirre, at det var første skridt på vejen til, at Huawei ville forlade mobiltelefon branchen.

Sammen med 5G netværkene har netop smartphones været den kinesiske telegigants store hovedpine i det seneste år.

I begge tilfælde er kilden til hovedpinen placeret i Det Hvide Hus.

Dels lykkedes Donald Trump meget effektivt med sin opfordring til, at de europæiske lande skulle udelukke Huawei komponenter fra deres fremtidige 5G mobilnet. Det har bl.a. Danmark gjort.

Huaweis topchef Ren Zhenfei afviser kategorisk, at hans firma er på vej ud af smartphones. (Foto: Huawei)

Dels forbød USA alle amerikanske firmaer – og udenlandske fabrikanter, der sælger til USA – at levere elektroniske komponenter til Huaweis telefoner.

Det betød i praksis, at Huaweis populære smartphones ikke kunne bruge Googles populære online tjenester. Det samme gjaldt verdens bedst sælgende apps som f.eks. Facebook eller YouTube.

Den amerikanske sortlistning kunne kort efter aflæses direkte i Huaweis salgstal. Mens det gik godt på hjemmemarkedet i Kina, drattede Huaweis telefoner fra at være en global nummer to ned på en skuffende femte- eller sjette-plads.

Da nyheden så kom, at Huawei havde solgt sit flot sælgende datterselskab Honor, mente mange, at det var Huaweis exit fra mobiltelefoner.

Til marts kommer Huaweis næste topmodel. Den hedder P50 og skal køre på Huaweis egen Kirin 9000 processor. Skærmen har en lynhurtig opdatering på 120 Hz. (Foto: Weibo)

Slet ikke, understreger Huaweis stifter og topchef Ren Zhengfei nu. I et officielt statement sagde han i går:

”Vi har besluttet, at vi absolut ikke vil sælge vores division for forbrugervarer bort. Huawei smartphones fortsætter.”

For at understrege sin udtalelse, tilføjede Ren Zhenfei, at Huawei præsenterer sin nye folde-telefon Mate X2 den 22. februar. Næste generation ”almindelige” smartphones – Huawei P50 – kommer i marts.

I samme interview med kinesiske medier indleder Huaweis topchef også en lille charme offensiv over for USA’s nye præsident Joe Biden:

Om et par uger står Huaweri klar med anden generation af sine foldetelefoner. Om vi får dem at se på det danske marked, er nok usikkert. (Foto: Huawei)

”Vi håber, at den nye regering i Washington vil have en mere åben holdning til glæde for USA’s eksport-virksomheder. Vi håber, at vi snart igen kan købe store mængder amerikanske komponenter, software og udstyr, der vil gavne væksten i Kina.”

Meget tyder dog på, at det nok bliver ved håbet. De første antydninger fra det Hvide Hus viser nemlig, at Biden vil fortsætte landets stramme handels-politik over for Kina.

I mellemtiden kan Huawei i det mindste glæde sig over, at firmaets mobiltelefoner sidder godt og solidt på det store kinesiske marked.

Ifølge analyse-firmaet IDC har Huaweis mobiltelefoner en markedsandel på hele 38,4 procent i Kina. Til sammenligning har Apple mere beskedne 11,1 procent, Xiaomi 12 procent og Vivo 17 procent.

Samsung er slet ikke med i Top-5 på det kinesiske marked, hvor der sidste år blev solgt 325,7 millioner smartphones….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver grillen klog