Xiaomi vil indtage Europa

Visitkort på fingerspidsen

(Foto: Lanour Beauty Lounge)

For efterhånden 15 år siden gjorde Microsofts Bill Gates sig til fortaler for, at vi snart ville opleve have ”information at our fingertips.”

Gates mente dengang ting som smartphones, laptops med touch skærm, tablets eller det moderne internet, hvor vi kun er få klik eller prik fra alle de oplysninger, vi måtte have brug for.

Så fremadskuende, Microsofts grundlægger og en af verdens rigeste mænd end måtte have været i 2005 – han havde nok ikke tænkt på, hvad en negle-salon i Dubai tilbyder nu.

Lanour Beauty Lounge tager nemlig Bill Gates’ udtryk helt bogstaveligt. Formedelst 250 arabiske dirham (AED) eller ca. 450 kroner kan man nemlig få anbragt en intelligent chip på sin fingernegl.

Mikro-chippen har en indbygget data-hukommelse og radio-sender, der kan kommunikere med f.eks. en anden persons smartphone, med moderne dørlåse osv.

(Foto: Lanour Beauty Lounge)

På den måde kan Smart Nail f.eks. sende et digitalt visitkort til en anden persons mobiltelefon. Den kan også rumme f.eks. Facebook kontakt detaljer på neglens ejer eller adressen på ens Instagram WhatsApp og LinkedIn profil.

Det er dog en forudsætning, at modtageren har en smartphone med NFC – Near Field Communication. Det har alle nyere iPhones og Android telefoner.

På lidt længere sigt skal Smart Nail også kunne bruges til at betale berøringsløst i butikker. Deres terminaler bruger nemlig også NFC i de fleste tilfælde.

Selve chippen limes på brugerens fingernegl og gemmes derefter under et par lag lak eller glimmer, alt efter om det er en mand eller en kvinde, der får den anbragt på fingeren.

Hvis man ikke synes, at mikrochippen pynter på ens negl, kan den overmales med lak eller glimmer. (Foto: Lanour Beauty Lounge)

 

Smart Nails indbyggede batteri holder desværre kun i tre-fire uger. Så må man tilbage til negle-salonen for en ny omgang manicure og udskiftning. Et opladeligt batteri er der ikke plads til i den lillebitte chip.

En udskiftning koster 150 AED eller ca. 270 kroner. Desuden kan man købe et års-abonnement på 12 styk formedelst 1.000 AED eller 1.800 kroner.

Sikkerheden for kopiering og hacker angreb skal være ok, eftersom NFC chippens stråler kun kan opfanges nogle få millimeter fra neglen.

Omvendt kunne det måske være, at Lanour Beauty Lounge skulle overveje at udvikle en ”tut” til fingerspidsen, som indeholder et skjold mod RFID stråle-tyveri. Bare for en sikkerheds skyld.

Spændende at se, om Smart Nails også finder vej til danske skønheds-saloner….

Smart Nails kan sende digitale informationer trådløst over meget korte afstande. (Foto: Lanour Beauty Lounge)

Mikro-chippen er så lille, at den ikke indeholder et opladeligt batteri. I stedet skal man udskifte den en gang om måneden. (Foto: Lanour Beauty Lounge)

 

 

 

https://www.instagram.com/lanourbeauty/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi vil indtage Europa