Vi bruger data som aldrig før

TikTok bliver tøjbutik i en time

Det omstridte kinesiske sociale medie TikTok bliver i dag forvandlet et stort jule-indkøbs-center i én time.

Det er første gang, at TikTok indgår i sådan et kommercielt event, der gennemføres i samarbejde med USA’s største supermarkeds-kæde Walmart.

For et par måneder siden forsøgte Walmart at købe den amerikanske del af TikTok for at sikre sig et eget socialt medie.

Walmarts planer blev afvist af den amerikanske regering, der forsøger at få lukket TikTok i USA.

(Foto: Walmart)

Det Hvide Hus beskylder TikTok for at sende personlige informationert om mange millioner amerikanske brugere direkte videre til de kinesiske efterretnings-tjenester.

Walmart har ikke opgivet TikTok, så derfor laver man nu dette ”Holiday Shop Along” event, der kører ud fra supermarkeds-kædens egen TikTok profil sent fredag dansk tid.

Showet streames “live” via TikTok, hvilket er en ny ting for dette sociale medie. Måske det er et signal til Facebook og Instagram om, at TikTok bliver en endnu stærkere rival.

Kendte TikTok influencere som danseren Michael Le deltager i showet, der vil være udformet som et live modeshow med deltagelse fra en række kendte tøjmærker.

(Foto: Walmart / TikTok)

Ser tilskuerne et produkt på deres mobiltelefons skærm, som de godt kan lide, skal de blot pege og klikke på det. Så har man købt det.

Metoden kan vel bedst kaldes de sociale mediers svar på tv’s shopping kanaler. Nu flyttes tøj-indkøbet blot fra den store skærm i stuen til det lille display, man har i hånden.

TikTok har ved flere lejligheder tilbudt shopping-events med særlige ”køb nu” knapper på skærmen. De har bare ikke haft live streaming fra et modeshow.

Walmarts TikTok show holdes i dag fredag kl. 0800 PM Eastern Time i USA. Det er klokken 0200 natten mellem fredag og lørdag i Danmark….

(Foto: Aaron Weiss / Unsplash)     indledningsfoto

(Foto: Walmart)

https://www.engadget.com/walmart-tiktok-live-shopping-event-153921246.html

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi bruger data som aldrig før