Putin har fået sit eget internet

TikTok får sin egen telefon

Det er kun 14 dage siden, at teleselskabet 3 kunne fortælle, at den kinesiske billed- og video-app var på vej til at blive en bestseller hos danske børn og unge. På enkelte dage i løbet af sommeren skabte TikTok sågar mere trafik i 3’s netværk end YouTube. Kun Netflix var større.

Nu kan 3 så forberede sig på, at selskabet måske snart skal sælge en smartphone, der er udviklet specielt til TikTok. Den hedder Nut Pro 3 og er i både hardware og software skræddersyet til TikTok. Altså til en mix af musik, karaoke, selfies og korte videoer. En slags Snapchat med ekstra lyd på.

På det kinesiske marked bygges og sælges Nut Pro 3 af den mellemstore mobilfabrikant Smartisan, der ikke er særlig kendt uden for sit eget land. TikTok’s ejer, ByteDance, købte sig tidligere i år ind i Smartisan.

TikTok har udviklet sig til at være en landeplage blandt børn og unge over hele verden. (Foto: ByteDance / Weibo)

Brugere skal blot bevæge deres hånd hen over telefonens låse-skærm for at tænde TikTok. Eller rettere Douyin, der er den kinesiske udgave af den populære app. Med få klik eller håndbevægelser kan de bruge TikToks funktioner, tilføje filtre, indsynge sine melodier osv.

ByteDance siger, at man får en meget mere intens oplevelse med TikTok, hvis man bruger denne smartphone frem for alle andre mobiler og tablets. Men det skal ByteDance vel sige for at få de unge brugere og deres forældre til at købe Nut Pro 3.

Selvom den nye mobil kunne lyde som legetøj, er det ingenlunde tilfældet. Telefonen er i topklasse med den kraftigste Snapdragon 855+ processor ombord, 12 GB RAM og 256 GB lager. Desuden er der fire kameraer at gøre godt med – hoved-objektivet med 48 megapixel billedsensor.

Udefra ligner Nut Pro 3 en almindelig smartphone fra Kina. Det er dein integrerede TikTok software, der gør den anderledes. (Foto: Smartisan)

TikTok telefonen er netop lanceret på det kinesiske marked, hvor den sælges fra 2.899 yuan eller ca.   2.950 kroner. Det er billigt for så kraftig en Android smartphone.

Om den kommer til Europa og Danmark, har vel noget med TikToks popularitet at gøre. På verdensplan er app’en er indtil videre downloadet mere end én milliard gange til iOS og Android.

ByteDance er et interessant initiativ, fordi også andre softwarehuse har forsøgt at sælge ledsagende hardware til deres apps – med skiftende held.

Snapchat er på tredje generation af sine Spectacles, der er briller med indbyggede kamera, mikrofon og Bluetooth. Facebook forsøger tilsvarende folk til at købe sine Portal skærme, fordi de er skræddersyet til video chat med Messenger, WhatsApp, Facebook og Instagram….

TikTok er især populær hos børn, der elsker app’ens kombination af fotos, video, musik og karaoke sang. (Foto: Teleselskabet 3)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Putin har fået sit eget internet