Motorola Razr kommer senere

USA’s soldater må ikke bruge TikTok

Donald Trump og hans regering har virkeligt et anstrengende forhold til Kina og kineserne.

Ikke kun kører handelskrigen mellem de to lande for fulde omdrejninger, selvom de hævder, at en våbenhvile er på vej. Amerikanerne blokerer også for salget af produkter fra den kinesiske telegigant Huawei – og ikke kun i USA, men også i Vesteuropa.

Nu kommer så nok et forbud. USA’s marine har forbudt sine ansatte og værnepligtige at bruge den populære TikTok app. Den stammer også fra Kina og går i øjeblikket sin sejrsgang hos børn og teenagere verden over. Som direkte konkurrent til amerikanske Snapchat og Instagram.

US Navy har bandlyst TikTok fra alle de mobiltelefoner, som marinen betaler til sine medarbejdere. Hvorvidt forbuddet også gælder militærfolkenes private smartphones, er ikke oplyst.

Amerikanske marinere må ikke længere have TikTok app’en liggende på deres mobiler. (Foto: David Mark / Pixabay)

Ifølge USA’s marine skal TikTok være en ”trussel mod cyber-sikkerheden. Navy går ikke i detaljer med, hvor risikoen skal ligge mere specifikt. Den nøjes med at opfordre sine tropper til at gå i aktion for at ”sikre personalets informationer.”

Regeringen og parlamentarikerne i Washington har længe udtrykt bekymring om TikToks kinesiske ejerskab og app’ens mulighed for at fungere som en kanal for styret i Beijing.

Der er ikke offentliggjort nogen bevis for, at TikTok leder sine brugeres personlige informationer videre til kinesiske myndigheder. Men beviser betyder åbenbart ikke så meget for overfølsomme amerikanske embedsmænd. Bare den teoretiske mulighed får dem op i det røde felt.

USA mener, at TikTok kunne blive et rekrutterings-værktøj for Kina hos amerikanske brugere af den populære app. Amerikanske medier skriver, at TikTok bl.a. skal kunne nedtone og afvise de grusomheder og undertrykkende metoder, som den kinesiske regering bruger over for sine indbyggere.

TikTok app’en er blevet utrolig populær hos teenagere verden over. Den er også meget udbredt i Danmark. (Foto: CGTN)

I den forbindelse bør lige nævnes, at amerikanske apps og sociale medier som Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram eller YouTube er forbudt i Kina.

Softwarehuset bag TikTok – ByteDance – har ikke svaret på US Navy’s bandlysning af app’en. Men ved tidligere lejligheder har ByteDance understreget, at TikToks internationale aktiviteter er helt adskilt fra de kinesiske. Desuden har softwarehuset afvist at arbejde for regeringen i Beijing.

Omvendt havde ByteDance for en måned siden et forklarings-problem, da man lukkede af for en teenagers video om øjenbryns-forskønnelse, der samtidig opfordrede TikToks andre brugere til at tjekke Kinas behandling af sit muslimske mindreta af uighurer.

TikTok har siden udsendt en officiel undskyldning for udelukkelse af teenageren Feroza. Det havde ikke noget med indholdet at gøre. ByteDance nævner samtidig, at samme teenager havde fået karantæne nogle uger tidligere, da hun uploadede en video med et billede af Osama Bin Laden. Ferozas indlæg stred mod TikToks klare regler om ikke at støtte terrorister….

(Indledningsfoto til artiklen: Darren Nunis / Unsplash)

Her er det kontroversielle indlæg fra teenageren Feroza, som TikTok slettede for nogle uger siden. (Foto: TikTok)

 

https://www.reuters.com/article/us-usa-tiktok-navy/u-s-navy-bans-tiktok-from-government-issued-mobile-devices-idUSKBN1YO2HU

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola Razr kommer senere