Mobiltelefonerne lever

Nu kommer Vivo

Vivo X51 5G (Foto: Vivo)

Kina har masser af mobiltelefon mærker, som vi slet ikke ser i  danske butikker. Faktisk kender vi kun nogle få kinesiske fabrikater, selvom næsten alle smartphones i dag fremstilles i det store land.

Huawei og OnePlus er stort set de eneste Kina-telefoner, der har opnået succes hos de kræsne danskere.

Måske vi snart ser et tredje, der vil forsøge at tage kampen op mod Apple og Samsung. Det er Vivo, som har meddelt officielt i dag, at mærket nu kommer til Europa.

Vivo er Kinas tredje-største smartphone fabrikant og verdens nummer fem eller seks. Kun Samsung, Apple, Huawei og Xiaomi er større på globalt plan.

Vivo er søstermærke og storebror til OnePlus. I Kina og Fjernøsten er Vivo meget større, mens OnePlus har klaret sig flot i f.eks. Europa og USA.

Vivo vil i første omgang satse på de store lande Tyskland, Frankrig, Italien, Polen, Spanien og Storbritannien.

De to budget klasse modeller Y20s till venstre og Y11s. De har begge LCD displays på 6,5 tommer, en Snapdragon 460 processor og store batterier på 5.000 mAh. Vivo Y20s skal koste omkring 1.500 kroner på det engelske marked. (Foto: Vivo)

 

Skandinavien og Danmark blev ikke nævnt ved Vivos online pressemøde, men må være oplagte til anden bølge.

Vivo fremstiller nemlig mange avancerede og ret dyre smartphones, og netop den kategori sælges der relativt mange af på det danske marked.

Til sin introduktion i Europa vil Vivo bruge tre mellem- og økonomi-klasse modeller – Y70, Y20s og Y11s. Dertil kommer toptelefonen Vivo X51 5G – se artiklens indledningsfoto – og to sæt trådløse øretelefoner.

Vivo fortæller, at man har forberedt sin introduktion i Europa meget grundigt. Det er bl.a. foregået med interviews af 9.000 forbrugere om deres erfaringer med og forventninger til moderne smartphones.

Vivo øjner uden tvivl en åbning i Europa, efter at hovedrivalen Huawei er kommet i modvind og er udelukket fra både vestlige chips og populære Android apps fra Google.

Indtil videre er Vivo ikke kommet i amerikanernes søgelys sådan som et andet stort mobiltelefon mærke fra Kina – ZTE.

Vivo har aldrig været bange for at tage chancer med sit design. Denne nye koncept model har markedets første selfie kamera, man kan tage af mobilen og bruge separat. (Foto: Vivo)

 

Vivo er del af en kinesisk BBK Electronics koncern, der også fremstiller smartphones og tilbehør under mærkerne OnePlus, Realme, IQOO og OPPO.

Sidstnævnte hører også til verdens seks største smartphone fabrikanter, mens Realme er et lavpris mærke med stor fremgang i bl.a. Kina. IQOO er Vivos datterselskab til spille-telefoner.

Naturligt nok lader BBK nogle af de grundlæggende komponenter være de samme på tværs af sine selskaber. Præcist som VW gør med biler som Audi, Seat, VW og Skoda. Det sparer penge.

Nu bliver det spændende at se, om og hvornår Vivo dukker op i Danmark:

En af Vivos direkte konkurrenter fra Kina fører en skygge-tilværelse hertillands – nemlig Xiaomi – mens Huawei lige nu står i et vadested.

Bl.a. ved vi først i morgen, om Huaweis næste flagskibs telefon Mate 40 overhovedet kigger forbi i danske butikker. Mate 40 har verdenspremiere netop i morgen….

Her er Vivos stærke iQOO 3 gamer mobil i en særlig “Transformers” version. (Foto: Vivo)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobiltelefonerne lever