Tilbage til det enkle

Mobiltelefonerne lever

(Foto: Nokia)

Overskriften kan måske forvirre en smule. Det er helt bevidst.

Den er skrevet for at gøre opmærksom på, at mobiltelefoner eksisterede længe før de smartphones, de fleste af os bruger i dag.

De såkaldte ”feature phones” lever også fortsat i bedste velgående.

I Danmark sælges der angiveligt flere hundrede tusinder af de små simple mobiler hvert år, og ude i verden er der et stort marked for dem i fattige lande.

Nokia er markedets største på de klassiske telefoner. Den position har finnerne, hvis mobiler er kinesisk byggede, tænkt sig at forsvare.

Derfor lancerer Nokia nu de nye Nokia 215 og 225 modeller, der skal sælges til ganske lave priser. De skal koste fra henholdsvis 32 og 41 euro. Det er    og   kroner.

Nokia 215 kan kun bruge 4G mobilnet, mens Nokia 225 fås både i en 4G og en 5G udgave.

(Foto: Nokia)

Kommer sidstnævnte til Danmark, bliver den sikkert noget dyrere i 5G versionen. Men den vil stadig være markedets suverænt billigste 5G mobil.

De to Nokia nyheder kommer efter et første halvår med problemer hos HMD Global, der står for produktion og markedsføring af Nokia telefoner nu om dage.

Ifølge flere store kinesiske medier rendte Nokia hovedet mod Corona krisen, hvilket betød, at en række planlagte produkt-lanceringer måtte udsættes i adskillige måneder. De kinesiske fabrikker var simpelthen lukket ned på grund af COVID-19 virus,

De stærkest imødesete nyheder fra Nokia så derfor først dagens lys i årets tredje kvartal. Det var f.eks. Nokias første 5G smartphone – 8.3 hedder den.

Nokias nye flagskib 9.3 PureView venter vi fortsat på. Måske telefonen, der skal kunne konkurrere næse mod næse mod Samsungs, Sonys, Apples, Huaweis og OnePlus’ dyre topmodeller, ventes nu lanceret lige før jul.

I mellemtiden må vi nøjes med mindre. Nemlig Nokia 215 og Nokia 225.

Designet er det klassiske med separat tastatur og en lille farveskærm. De har FM-radio, LED lommelygte, en skuffe til microSD kort og tilbyder naturligvis Nokias legendarisk lange spilletid på en batteri-opladning. Kun Nokia 225 har kamera, så selfie fanatikere må kigge en anden vej.

Indien bliver det første land i verden, hvor Nokia sætter de nye 215 og 225 til salg. Det sker på fredag den 23. oktober. Derefter skal en række andre markeder følge efter peu om peu….

(Foto: WeVhat)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbage til det enkle