Hjemme-arbejde højt oppe

Hurtig strøm gennem luften

(Foto: Xiaomi)

Det er kun få dage siden, at OnePlus lancerede sin nye 8T telefon med 65 watt oplader, der sætter nye rekorder på det danske marked for tiden, det tager at fylde ny energi på.

Internationalt er OnePlus dog ikke alene med den lynhurtige opladning. OnePlus’ store kinesiske konkurrent Xiaomi har nemlig nu vist en trådløs lader på hele 80 watt.

Bemærk venligst, at Xiaomis nyhed er trådløs. Man har ikke brug for et specielt kabel for at få overført den stærke strøm til mobiltelefonens batteri.

Det er påkrævet ved både OnePlus 8T og flere andre kinesiske smartphones fra bl.a. Lenovo og Vivo. De har vist kabel-baseret opladning på op til 90 watt hos Lenovo og 120 watt hos Xiaomi.

Xiaomi lover i øvrigt, at vi snart kan fylde et 4.000 mAh batteri trådløst og 50 procent op på bare otte minutter. Fra 0 til 100 procent tager det 19 minutter.

Det er helt utrolige hastigheder, som strømmen flyver gennem luften med. Spørgsmålet er blot, hvor sikkert den overførsel er.

Kigger vi f.eks. på Apples helt nye iPhone 12 telefoner, kan de lade deres batterier op trådløst med 11watt. Den seneste Google Pixel 5 gør det med 18 watt.

De virker jo nærmest stenalderligt langsomme i sammenligning med Xiaomis nye mobiler.

Den største ulempe set fra et dansk synspunkt er ikke kun, at vi nok skal vente nogle måneder, inden Xiaomi sender en smartphone på markedet med den hyper-raske oplader i.

Spørgsmålet er, om vi overhovedet får nye Xiaomi mobiler til salg i vores lille land. Teleselskabet 3 har importen, men gør ikke meget ved markedsføringen.

Det kan man godt undre sig over. Xiaomi er nemlig verdens fjerdestørste fabrikant af mobiltelefoner og har bl.a. ry for at indbygge glimrende kameraer i sine telefoner….

(Foto: Xiaomi)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme-arbejde højt oppe