Amazon vil spille Hi-Fi

Den nye Mi Alpha er en helt utrolig telefon

En smartphone fabrikant får sjældent lov til at være alene på markedet med en god idé, før den bliver kopieret på livet løs af konkurrenterne.

Huawei fik lov til at have nyheden med en”vandfalds-skærm” i en uge på sin nye Mate 30 Pro telefon. Ideen med vandfaldet er, at displayet buer ned på alle fire sider – ikke kun på to som hos Samsung.

Dét design-mæssige forspring skulle Huawei ikke stå alene med særligt længe. I går præsenterede Kinas næststørste smartphone fabrikant Xiaomi verdens første mobiltelefon med 180 graders skærm. Et Surround Display kalder Xiaomi sin nyhed.

Betegnelsen skal man tage helt bogstaveligt, for displayet på den nye Xiaomi Mi Alpha er ikke kun placeret på telefonens front, som det fylder helt. Skærmen går også ned langs siderne og videre bagpå. Kun en stribe i midten af bagsiden er ikke dækket. Her sidder telefonens tre kameraer placeret.

Kameraerne siidder i det sorte bånd på bagsiden af telefonen. Restten er skærm! Et af kameraerne er på utrolige 108 megapixel!

Jeg skal ikke kunne sige, hvor praktisk det er i dagligdagen at have sin mobil pakket ind i en skærm. Det kræver jo nok noget mere rengøring for fedtfingre end normalt. Desuden kan man have sine tvivl om, hvor solid og holdbar denne løsning er.

Omvendt ser det jo vildt flot ud. Med sin enorme skærm på næsten otte tommer – 7,92 for at være præcis – har Xiaomi Mi Alpha en stor prale- og opmærksomheds-værdi.

Materialet i AMOLED displayet er det samme, som Samsung og Huawei anvender i deres foldbare smartphones. Xiaomi bruger blot den fleksible film på en anden måde.

Den grafiske opløsning er i øvrigt 2.088 gange 2.250 punkter. Det er bedre end Full HD+, men ligger uden for normale standarder på grund af sit meget anderledes forhold mellem bredde og højde.

Sådan har I aldrig set en mobil før. Telefonen er bogstaveligt talt svøbt ind i et fleksibelt AMOLED display.

Under huden kommer Xiaomi Mi Alpha med Qualcomms nyeste Snapdragon 855+ processor, som kan brede sig på hele 12 GB RAM og 512 GB lager som standard. Der er tale om en topklasse telefon – ikke kun på grund af skærmen.

Mindst lige så imponerende er kameraerne. Xiaomi Mi Alpha er nemlig markedets første smartphone med Samsungs helt nye billedsensor på 108 megapixel!

Den har dobbelt så mange billedpunkter som den hidtidige rekordholder og fire-fem gange flere end, hvad der er almindeligt nu om dage. Mere præcist har superkameraet en billed-opløsning på  12.032 gange 9,024 pixels.

Samsung har også leveret teleobjektivet på 12 megapixel (MP) med to gange optisk zoom, mens Sony står for en super vidvinkel linse på 20 MP.

Xiaomi Mi Alpha er den første mobil, hvor skærmen fylder 100 pct. af fronten – og mere end det. (Alle fotos: Xiaomi)

Sony objektivet kan også tage makro-optagelser, hvor man kan gå så tæt på motivet som 1,5 centimeter og stadig få et skarpt billede.

Xiaomis fantastisk spændende nyhed rummer også 5G, True Wireless Stereo Plus lyd, Wi-Fi Direct og et 4.050 mAh batteri, der kan oplades hurtigt med 40 watt.

Dertil kommer en hel bunke sensorer, som man ikke ser hver dag på en mobiltelefon. Det er f.eks en afstandsmåler med ultralyd, barometer, termometer, fugtighedsmåler, trykmåler, gas-sensor og en ”ambitient” føler, der tilpasser kontrast og lysstyrke på skærmen efter omgivelsernes lysforhold.

Xiaomi Mi Alpha lyder virkelig som fremtidens smartphone, som alle konkurrenter skal måle sig med i det næste år eller to. Desværre er prisen også derefter. På det kinesiske marked, hvor den kommer til salg først, er prisen 19.999 yuan. Det er nogenlunde det samme i danske kroner….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amazon vil spille Hi-Fi