Så dyr bliver iPhone 12

Hvor skabes klima-tech?

(Foto: Pete Linforth / Pixabay)

Danskerne kan godt lide at sole sig i, at vi er en af de lande i verden, hvor moderne klima-teknologi er længst fremme.

Korrekt er det, at Danmark huser verdens største fabrikant af vindmøller. Vi har også Danfoss og Grundfos, der er globalt førende på hver deres klima-relaterede front – og vi har såmænd også en udbredt infrastruktur af fjernvarme.

Ser man imidlertid på, hvor de fleste penge investeres i nye klima-tech virksomheder, kan vores lille land ikke engang finde en plads i Top-10.

Ifølge en ny analyse fra revisor-giganten PwC bliver langt størstedelen af venture kapital i klima-tech start-ups placeret i Californien. Nærmere bestemt i Silicon Valley og omegn.

Kina holder en lige så sikker andenplads med fem klima-tech byer i Top-10. Den eneste europæiske by, der kan blande sig i toppen, er Berlin.

(Infografik: Statista.com)

Klima-teknologi er blevet en ”hot spot”, efter at svenske Greta Thunberg og hendes ”Friday for Future” bevægelse har udviklet sig til en international politisk magtfaktor.

De senere års hedebølger, tørker, oversvømmelser, storme og højere temperaturer i verdenshavene har markeret, at de ikke kun er nogle klima-tossede gymnasie-elever har fat i noget meget vigtigt for hele menneskehedens fremtid.

Det har venture kapitalisterne også opdaget. Alene i 2019 finansierede de 16 milliarder dollars – ca. 104 mia. kroner – i opstart-virksomheder inden for klima-teknologi. Det er 32 gange flere penge end i 2013.

Set over en periode på seks år – 2013 til 2019 – er der gået 59,5 milliarder dollars til start-ups, der vil reducere forurening og CO2 belastning – f.eks. i biltrafik, luftfart og skibstransport.

$59.5 billion of venture capital flowed into startups contributing to the reduction of global carbon emissions, be it in the mobility sector or elsewhere.

Når I studerer infografikken fra Statista.com, skal I huske, at en amerikansk billion (b$) svarer til en milliard dollars i Europa….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så dyr bliver iPhone 12