Hvorfor er hvidevarer hvide?

Grammofon-møblet får comeback

 

(Foto: Moiless)

 

I dag er stereo-anlæggenes størrelse ikke et lige så svært overvindeligt problem, som det var i gamle dage.

Da kunne stereo-racks – hele skabe med forstærker, tuner, kassette-afspiller, equalizer, cd-afspiller og grammofonen på toppen -føre til både skænderier og i værste fald skilsmisser.

Meget bedre blev det ikke af, at højttalerne gerne skulle være mindst en meter i højden og en halv i bredde og dybde.

Nu om dage drejer uenighederne sig mest om tv-skærmenes størrelse. Hvor stor en del af stuens pæne hvide væg må optages af tosse-kassen med sit indhold af Netflix, Disney og de mange danske tv-kanaler?

Langt mindre diskussion er der om stereo-anlægget. Hos mange består det nemlig kun af mobiltelefonen og musik, der streames ned fra Spotify eller Apple Music.

Pladespilleren kommer helt uden knapper. Betjeningen foregår via en smartphone app. (Foto: Moiless)

 

Melodierne strømmer ud i trådløse øretelefoner eller mindre Bluetooth højttalere, man nemt kan flytte rundt på.

Vinylpladernes comeback har dog indført en ny udfordring. De kræver en ”fysisk” pladespiller, der skal anbringes tæt på forstærker og højttalere.

Den canadiske designer Moiless har lanceret en smart idé. Han har bygget en klassisk grammofon ind i sit eget elegante kabinet med god plads til LP-plader underneden. Så at sige et moderne svar på gamle dages musik-kommode.

Moiless afslører ikke meget om de tekniske specifikationer på sit nye musik-møbel: Grammofonen kommer med både phone-kabel, Wi-Fi og Bluetooth, så den kan forbindes både trådløst og fast med sine omgivelser.

Designeren sælger åbenbart sin Grammophone og andre produkter via sin butik i Montreal og sin hjemmeside. Priserne er ikke angivet….

(Foto: Moiless)

(Foto: Moiless)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor er hvidevarer hvide?