iPhone bedst til dates

Nu bliver alt gemt i displayet

 

(Foto: ZTE)

Det er skægt at følge, hvilke designmæssige krumspring smartphone fabrikanterne tager for at markere sig i flokken af konkurrenter, hvis telefoner alle ligner hinanden.

OK – 5G bliver et stort skridt fremad, men det har alle fabrikanter adgang til. Forskellen på de enkelte mobiler bliver, om de kan fungere med alle 5G standarder. Også de lidt mere langsomme, der kaldes ”sub-5G” eller ”5G Lite”.

Man kan også gå radikalt til værks som Samsung, der nu satser stort på foldbare smartphones. De er dyre, men de er fine at sole sig i berømmelsen med.

De fleste andre må nøjes med mindre nyskabelser. Det kan f.eks. være antallet af kameraer eller, hvordan kameraerne er placeret.

Højttaleren sidder i selve displayet og bruger skærmglasset som ekstra membran. (Foto: ZTE)

I en periode forsøgte OnePlus sig således med et selfie kamera, der poppede op i en motordrevet skuffe i toppen af telefonen. Ideen var god, men motor-drevet var sart.

Asus går mere konsekvent frem med sin Zenfone 7, hvor hele kamera-modulet vippes frem, når der skal tages selfies. Ellers sidder det som normal oppe på ryggen af mobilen.

Den næste store gimmick bliver tilsyneladende, at man gemmer flere ting under telefonens skærmglas. Hvis det er af Gorilla Glass, beskytter det jo godt mod ridser og fedtede fingre.

Fingeraftryks-skanneren var det første, vi så flyttet ind på displayet. Det næste bliver selfie-kameraet og i nogle tilfælde også mobilens højttalere. De vil så bruge skærmglasset som en ekstra membram, der svinger med musikken.

Skærmen er helt glat og ubrudt på den nye ZTE telefon. Ingen indhak eller borede huller til selfie kameraet. (Foto: ZTE)

 

Den store kinesiske mobilfabrikant Xiaomi har vist eksempler på kameraer i skærmen, men først på markedet kommer den lidt mindre konkurrent ZTE. Firmaets nye Axon 20 5G mobil kan købes i forsalg fra i dag. I første omgang kun i Kina.

Udefra ligner Axon 20 de fleste andre moderne smartphones, men det er nok helt bevidst. Men OLED-skærmen på 6,9 tommer i Full HD+ kvalitet ser helt glat og urørt ud. Ingen udskæringer eller borede huller til selfie kameraet.

Det ligger inden i displayet, hvor det skal være lykkedes for ZTE at finde en type glas, der ikke forvrænger billederne. Skærmglas er jo normalt ikke bygget til at fungere som foto-linser.

Fingeraftryks-skanneren sidder også under glasset, og det samme er den super-tynde højttaler. Den er koblet til en DTS:X Ultra 3D chip, så ZTE har virkeligt ambitioner på vegne af lyden i den nye telefon. Spændende at høre, når og hvis Axon 20 5G skulle lande i Danmark på et senere tidspunkt.

ZTE er knap så ambitiøs med hensyn til mobilens motor. Det er en Snapdragon 765G mellemklasse processor, som assisteres af 6 eller 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager.

Kameraer er der fire af på telefon – plus naturligvis selfie-skyderen på fronten. Hoved-objektivet har en 64 megapixel (MP) sensor. De tre andre er en vidvinkel på 8 MP, en makro på 2 MP og en dybde-sensor på 2 MP. Det er helt almindeligt udstyr på en moderne smartphone.

Når telefonen kommer på gaden, skal det være med den aller-seneste nye version af Android styresystemet. ZTE kalder det for ”Android Q” – vi andre for Android 11.

På det kinesiske marked skal ZTE Axon 20 5G koste 2.198 yuan. Det svarer nogenlunde til samme beløb i danske kroner….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone bedst til dates