Her er Panasonics første trådløse øretelefon

Samme batteri til mange flere ting

I mobiltelefon sektoren forsøger EU at få indført, at alle batteri-opladere passer til alle smartphones – uanset mærke. Det er lykkedes langt hen ad vejen med USB-C stik op Android telefoner, mens Apple stadig kæmper for at køre sin egen, lukkede linie.

Inden for elektrisk værktøj kan man også se en trend mod samme batteri, der passer til alle typer grej – boremaskiner, græs-trimmere, vinkelslibere, håndstøvsugere osv.

Det foregår dog hidtl kun inden for mærkets egne produkter. Bedst illustreret af det gult lakerede elværktøj fra japanske Ryobi.

Bosch er primus motor i den nye Power for All alliance. Bosch leverer også de fælles batterier. (Foto: Bosch)

Nu kunne det dog se ud til, at samme batteri snart vil fungere på tværs af flere – måske mange forskellige – mærker el-apparater og -værktøj.

En alliance af fabrikanter med tyske Bosch i spidsen er gået i gang med at udforme en standard for batterier, så de passer på kryds og tværs af mange forskellige apparater.

Fordelen er ikke kun, at man ikke længere behøver at holde styr på adskillige batteri-moduler i husholdningen og huske, hvilken pakke nu passer til hvilket værktøj.

Svenske Emmaljunga er med i den nye alliance. Hwer bygger man barnevogne med elmotor i og Bosch batterier. (Foto: Emmaljunga)

Fabrikanter, der deltager i initiativet, sparer også mange penge på at udvikle, designe og fremstille egne batterier, som måske kun passer til et enkelt værktøj.

Endelig slår den nye ”Power for All” alliance på, at initiativet er grønt og godt for miljøet. Med færre forskellige batterier vil antallet, der ender på lossepladsen eller i en skuffe, blive mindre.

Fra begyndelsen er alliancen meget tysk-domineret. Ud over Bosch, der fremstiller både værktøj, have- og køkken-redskaber, er det Gardena (havegrej), Emmaljunga (barnevogne). Gloria (have-ting), Wagner (spray udstyr til maling) samt Rapid (elværktøj).

De tyske Gardena redskaber kender de fleste have-folk. Fremover vil de rumme samme batteri, som også andre mærker benytter. (Foto: Gardena)

Power for All håber og forventer, at mange flere fabrikanter vil hoppe på vognen i de kommende uger og måneder. Målet er at etablere en global standard for batterier.

Bosch er den stærke partner i det nye samarbejde. Bosch leverer nemlig batterierne til alle. De må så omstille deres egne værktøjer og apparater, så de passer til Bosch. I første omgang er det 18 volt batterier, men også andre størrelser kan vel blive relevante.

Ifølge Power for All kører 40 procent af det elværktøj, der bliver solgt i dag, på batteri. I de næste fem år vil den andel vokse til mindst 60 procent….

(Indledningsfoto til artiklen: Power for All)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=nfL_smQGzyQ&feature=emb_logo

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Panasonics første trådløse øretelefon